NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Ovog vikenda posljednje aktivnosti u sklopu “Medenog Poreča” u Domu obrtnika

medeni4
26.10.2023. 20:40; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ovog vikenda posljednje aktivnosti u sklopu “Medenog Poreča” u Domu obrtnika

Proteklog vikenda održane su aktivnosti manifestacije Medeni Poreč-Parenzo koju organizira Udruga pčelara Nektar, a u okviru Mjeseca poduzetništva u Poreču.
Pčelari su se susreli s djecom i mladima, ali i svima zainteresiranima, kako bi im predstavili svoj med i medne delicije, gradonačelnik je uručio bojanke „Urbana pčela“ inspirirane porečkim urbanim pčelinjakom, održana je radionica o pripremi proizvoda za njegu i zaštitu tijela na bazi voska i propolisa s eteričnim uljima i maceratima od medonosnog bilja i postavljena je izložba radova učenika na temu „Pčela“.

U petak, 27. listopada, u Domu obrtnika u Poreču, na rasporedu je video projekcija projekta kako je nastala priča i bojanka „Urbana Pčela“ i podjela bojanki predškolarcima.

U subotu 28. listopada:

  • u 10 sati će se održati predavanje za zaposlenike u ustanovama i roditelje „Treba li nam med u prehrani djece u predškolskim i školskim ustanovama i kako to postignuti?“
  • Nakon toga, u 10:30 slijede iskustva iz Istre vezano za kukce, oprašivače, nametnike i komarce te kako živjeti s njima?
  • U 11 sati će se održati predavanje „Do kuda smo stigli u istraživanjima svojstava propolisa?“
  • U 11:30 slijedi uporaba sredstava za zaštitu bilja, suradnja sa udrugom „Nektar“ Poreč.
  • U 12:30 slijedi rasprava po temama „Perspektive pčelarskog turizma u Istri“ te nakon toga u 18:00 sati će se proglasiti rezultati ocjenjivanje meda „Apis Histrica – Hedera Poreč-Parenzo 2023. Odluka o pokretanju istraživačkog projekta „Bršljanov med“.
  • U 19:00 sati je rezime, ocjena i zaključci o potrebi i uspostavi tradicije održavanja mjeseca meda i mednih delicija, ubuduće pod nazivom „Medni mjesec“ .

Istog dana od 10 do 19 sati bit će organizirana prodaja meda i mednih delicija, te će se moći pogledati izložba učeničkih radova.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email