NEWS

Ovog vikenda na Adventu Poreč Psihomodo Pop, Big Wave, dječje predstave, Voci allegre, Slatka Istra i humanitarna adventska utrka

109_manuel_paljuh
20.12.2018. 15:15; Učitavanja: 246; Početna / Lifestyle / Zabava / Ovog vikenda na Adventu Poreč Psihomodo Pop, Big Wave, dječje predstave, Voci allegre, Slatka Istra i humanitarna adventska utrka

Advent Poreč ove godine svojim bogatim programom već sad okuplja najveći broj ljudi od svih svojih izdanja,  a glavna događanja su tek pred nama, posebice tijekom predbožićnog vikenda koji će u Poreču ugostiti nekoliko koncerata, predstava, sportskih događanja i manifestacija. No, krenimo redom.

U petak, 21. prosinca u 17 sati Gradska knjižnica Poreč organizirano-kreativnu radionicu „Zimski dan u staklenog kugli“, a prijave se zaprimaju na broj 052/434-196.

U 18 sati na Trgu Matije Gupca gostuje dječja predstava IRTA-e „Djed Božićnjak u Istri“, dok u isto vrijeme u porečkom kinu igra film „Smrtonosni strojevi“.

U 20 sati na scenu stupa legendarni hrvatski rock-sastav, koji po prvi put gostuje na porečkom Adventu – Psihomodo Pop. Gobac i ekipa uvest će nas u vikend svojim hitovima „Frida“, „Ja volim samo sebe“, „Bejbi“, „Natrag u garažu“…

Subotnje jutro, 22. prosinca započet će u slatkom tonu – na porečki Advent u 10 ujutro u gostovanje dolazi Slatka Istra iz Vižinade, s bogatom ponudom tradicionalnih istarskih slastica poput fritula, kroštula, cukerančića, pandešpanja…

U 11 sati na Trgu Matije Gupca starta i prvo izdanje Adventske utrke – Corsa dell’Avvento Parenzo. Svi sudionici trčat će utrku duljine 5km u humanitarnu svrhu. Naime, sve kotizacije preusmjerit će se Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč, a nakon utrke za sve je osiguran fažo i osvježenje, stoga iz organizacije pozivaju sve da predbožićno subotnje jutro provedu upravo na porečkom Adventu i tako podrže lokalne projekte i humanitarne akcije.

Subotnja večer ponovno u 18 sati donosi dječju predstavu. Udruga Birikina izvest će predstavu „Dobri slavuj“, dok u 20 sati na scenu stupa band Big Wave. U porečkom kinu u 18 sati ponovno igraju „Smrtonosni strojevi“, a u 20 sati komedija „Sad ili nikad“.

Najbolji mladi pjevači, sudionici ovotjednog glazbenog festivala „Veseli glasi-Voci allegre“ nastupit će u nedjelju na Trgu Matije Gupca s početkom u 12 sati, a navečer će koncert održati Le Chicks.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  .Kako bi u svakom trenutku mogli pratiti atmosferu na Trgu Matije Gupca, postavljene su kamere – KLIZALIŠTE i PARK.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera. Suorganizatori su TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Foto: Manuel Paljuh

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email