NEWS

Ovog tjedna u kinu

idemo-u-kino
17.06.2024. 14:50; ; Početna / Obavijesti / Ovog tjedna u kinu

četvrtak, 20. 6. i petak, 21. 6. u 19.00

IZVRNUTO OBRNUTO 2
izvorno ime: Inside Out 2
režija: Kelsey Mann
uloge: Judita Franković Brdar, Bojan Navojec, Frano Mašković, Ella Dvornik, Mirekla Brekalo Popović, Leona Paraminski, Amanda Prenkaj,
žanr: komedija, avantura, animirani
trajanje: 96 minuta

Riley slavi 13. rođendan i stiže jedna sasvim nova emocija koja će unijeti još veći kaos (zapravo stiže ih još nekoliko!)!

Izvrnuto obrnuto 2 nastavak je velikog hita studija Disney i Pixar iz 2015. godine u kojem smo upoznali djevojčicu Riley i njezinih pet emocija. U nastavku Riley slavi 13. rođendan i stiže jedna sasvim nova emocija koja će unijeti još veći kaos (zapravo stiže ih još nekoliko!)! Emocije Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gađenje imaju novog posla u Rileyinom umu. Dok su se u prvom nastavku morale nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad, sada dobivaju društvo novih emocija jer Riley ipak odrasta u mladu djevojku. Tinejdžerske godine znaju biti emotivno jako zahtjevne.

 

četvrtak, 20. 6. i petak, 21. 6. u 21.00

HIT MAN
izvorno ime: Hit Man
režija: Richard Linklater
uloge: Adria Arjona, Glen Powell, Austin Amelio, Mike Markoff, Molly Bernard, Sanjay Rao, Retta, Gralen Bryant Banks, Evan Holtzman
žanr: komedija, akcija

trajanje: 115 minuta

Glavni lik u filmu Hit Man je obični profesor filozofije Gary Johnson, koji je posvetio sav svoj život proučavanju Kanta i brizi o svojim mačkama, čija su imena primjereno Id i Ego, ne ostavljajući vremena ni za uzbuđenja ni za ljubavni život. Gary odlučuje pomoći policiji u malim tajnim zadacima za nadzor i na kraju se pretvara da je unajmljeni plaćeni ubojica, kako bi otkrio potencijalne naručitelje. Posao na kraju odvodi Garyja do Madison, koja ga unajmljuje da nekoga ubije. Njihov prvi susret uspostavlja njihov neobičan odnos.

Film je nastao prema novinskom članku iz 2001., objavljenom u magazinu Texas Monthly. U njemu je opisan slučaj policajca Garyja Johnsona, koji se pretvarao da je plaćeni ubojica kako bi uhitio one koji bi zatražili njegove usluge. Richard Linklater dugo je o njemu razmišljao, no tek kada mu je glumac Glen Powell predložio malo drugačiji zaplet, vidio je da u toj priči doista ima film.

 

Print Friendly, PDF & Email