NEWS

OVOG SE VIKENDA U RIJECI ODRŽAVA »FINAL FOUR« BOĆARSKOG PRVENSTVA HRVATSKE

11.11.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / OVOG SE VIKENDA U RIJECI ODRŽAVA »FINAL FOUR« BOĆARSKOG PRVENSTVA HRVATSKE
106Bocari-Ivancic.jpg

Da uoči završnog turnira doigravanja Prve boćarske lige koji se predstojećeg vikenda igra u Rijeci ništa ne prepuštaju slučaju, u redovima aktualnog boćarskog prvaka »Istre Poreč« pokazali su proteklog tjedna s dva odlaska na treninge na Podvežicu. A na Podvežici ih sutra od 15 sati u polufinalu očekuje klasična boćarska poslastica, dvoboj sa zagrebačkim »Zrinjevcem«, koji ne samo da će odlučiti o tome tko će u nedjeljno finale, već i o tome koji će klub za sljedeću godinu izboriti pravo nastupa u Kupu Europe. Nema sumnje da će susret dvije najtrofejnije hrvatske momčadi svih vremena, Zagrepčana sa sedam i Porečana s četiri titule prvaka, privući veliku pozornost ljubitelja boćanja.

– Prije svega želio bih reći da mi se ovaj sustav natjecanja u kojem se o prvaku Hrvatske odlučuje na završnom turniru na neutralnom terenu ni malo ne sviđa – najavljuje riječka boćarska događanja Valter Ivančić, boćar s najviše, čak 11 titula momčadskog državnog prvaka u Hrvatskoj, koji je sudjelovao u svim dosadašnjim osvajanjima naslova »Zrinjevca« i »Istre Poreč«. – Ispada da je u cijeloj sezoni jedino važan samo ovaj vikend, jer svi rezultati koje su klubovi kroz godinu ostvarili jednostavno su nevažni. Ako se već išlo na uvođenje doigravanja, koje je nedvojbeno donijelo veću neizvjesnost prvenstvu, onda se do kraja trebalo igrati na sustav boljeg iz dva susreta, kod kuće i u gostima, kao što se igralo četvrtfinale, jer u dva susreta momčad koja je bolja uspije iskazati svoju kvalitetu. Ovako u samo jednom susretu na neutralnom terenu veliku ulogu igrat će i faktor sreće i trenutne inspiracije pojedinih igrača. Ukoliko ti se desi loš dan, nema popravnog. U društvu »Zrinjevca«, »Trio Buzeta« i nas, među kojima svakako treba tražiti novog prvaka, čak ni šibenski »Solaris« u ovakvom sustavu nije potpuni autsajder.

Međutim, uvjeti i pravila igranja za sve su ista.

– Slažem se i zato bih izglede za prolaz u finale iz našeg međusobnog susreta podijelio po 50 posto. Ove smo sezone u dva odigrana susreta jedni druge uvjerljivo nadigrali kod kuće s po 18:4, što govori da smo kvalitetom gotovo izjednačeni. Međutim, ovoga puta ne vjerujem da će rezultat biti uvjerljiv ni na jednu stranu, već očekujem tvrdu i do kraja neizvjesnu borbu. Među nama nema nikakvih tajni, međusobno se igrači jako dobro poznaju, dosta njih zajedno provodi vrijeme i u reprezentaciji, tako da očekujem otvorenu borbu u kojoj će najviše profitirati gledatelji.

K. KLARIĆ

IZGLEDI SU NAM PODJEDNAKI – Bez Valtera Ivančića ni »Zrinjevac« ni »Istra Poreč« još ne mogu zamisliti naslov

B. DANEVSKI

U Zrinjevcu optimisti

U redovima zagrebačkog »Zrinjevca« ne kriju optimizam pred sutrašnji polufinale.

– Raspoloženje je u našim redovima vrlo dobro, a nadamo se da će sutra navečer biti još bolje – prenosi nam Igor Vretenar, porečki student u Zagrebu na »privremenom radu« u »Zrinjevcu«. Forma nam je dobra, a mislim da smo ove godine posložili momčad koja »Zrinjevcu« nakon šest sušnih godina može vratiti naslov prvaka Hrvatske. Izgledi za prolaz u finale »Istre Poreč« i nas su podjednaki, a puno toga mogla bi odlučiti već prva serija igara. Povede li jedna strana nakon tog dijela sa 6:2 ili više, gotovo sigurno je možemo smatrati finalistom, jer su obje momčadi toliko iskusne da će znati stečenu prednost sačuvati do kraja.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email