NEWS

Ovog se petka nastavlja niz zanimljivih i korisnih predavanja u Vrsaru za iznajmljivače privatnog smještaja

Edukacija Vrsar 1
22.11.2023. 19:30; ; Početna / Gospodarstvo / Ovog se petka nastavlja niz zanimljivih i korisnih predavanja u Vrsaru za iznajmljivače privatnog smještaja

U petak 17. studenoga u Sportskoj dvorani Saline u Vrsaru održana je prva edukacija u jesenskom ciklusu više tematskih edukacija za iznajmljivače privatnog smještaja. Cilj edukacija je priprema za nadolazeću turističku sezonu 2024. godine.

Direktorica Turističke zajednica Vrsar, dr.sc. Klara Trošt Lesić i direktorica Turističke zajednica Funtana mr. sc. Ana Milohanović Čehić pozdravile su 40-ak zainteresiranih iznajmljivača koji su pratili predavanja u trajanju od tri sata. Predavačica Anamarija Cicarelli dotakla se vrlo važne teme za iznajmljivače te objasnila postupak određivanja cijena i izračun troškova u radu s privatnim smještajem.  Iznajmljivači su mogli čuti i koje sve alate za određivanje cijene apartmana i kuća za odmor mogu koristiti. O administrativnom poslovanju i osnovnim pripremama za sezonu pričala je Meri Čizmić Kraljević iz Interligo savjetovališta za iznajmljivače. Teme poput pravilnog iskazivanja popusta na računu, usklađivanja cjenika iznajmljivača i online rezervacijskih platformi, plaćanje PDV-a na proviziju te  savjete za online rezervacijske platforme izazvale su veliko zanimanje prisutnih i dodatna pitanja iznajmljivača.

Edukacijom „Akademija održivog turizma-To Go!“ nastavlja se niz edukacija namijenjenih iznajmljivačima u privatnom smještaju. U petak, 24. studenoga u 17 sati Nedo Pinezić imat će edukaciju s naslovom “Domaćin kao preduvjet za održivi turizam” na kojoj će se obraditi teme o razvoju i unaprjeđenju kvalitete te brendiranja obiteljskog smještaja. Alan Šišinački  govorit će o Zero waste konceptu i prenijeti razna iskustva i primjere iz prakse o smanjenju potrošnje energenata i vode. O profitabilnosti kao važnom preduvjetu investiranja te izračunu isplativosti ulaganja pričat će dr.sc. Dolores Pušar Banović. Za kraj edukacije predviđena je interaktivna radionica s Manuelom Hrvatin na temu storytellinga u turizmu i ekonomiji doživljaja.

Edukacija je besplatna za sudionike, a prijave su obavezne i zaprimaju se na email adrese turističkih zajednica prema mjestu gdje se nalazi smještajni objekt. Sudionici s područja Općine Vrsar-Orsera mogu se prijaviti putem [email protected] ili telefona 052 441 746, a s područja Općine Funtana-Fontane na [email protected] ili putem telefona 052 445 119.

 

Print Friendly, PDF & Email