NEWS
HALF MARATON S

Ovog petka u Vrsaru Ribarska fešta!

292289377_5303800073039680_5580161159846431907_n
13.07.2022. 19:26; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Ovog petka u Vrsaru Ribarska fešta!

Druga ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru u petak, 15. srpnja u 19 sati kada počinje zabavni program uz ponudu ribljih specijaliteta i dječji kutak s radionicama za najmlađe na temu mora i ekologije.

Ponuda jela

Gourmet ponuda je od ove godine tematizirana na način da svaki štand nudi različita jela pripremljena na bazi jedne namirnice. Ponudu čine šest gourmet punktova tematski podijeljenih na: bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje i ostale glavonošce.

Ponuđači na ribarskim feštama svoje su kulinarske vještine i recepte usavršavali tijekom zime na radionicama s Davidom Skokom kako bi poboljšali menije, obogatili ih kvalitetnijom ponudom i prilagodili potražnji suvremenih turista gurmana koji su sve prisutniji u strukturi gostiju koji posjećuju Vrsar i Istru. Među novostima koje će posjetitelji ribarske fešte moći kušati su polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi i mnoge druge.  Svi meniji prve Ribarske fešte su dostupni na web stranici https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/.

Od ovog će se izdanja u ponudi naći i neizostavno ribarsko jelo – brodet, kojeg će pripremati svaki put drugi ponuđač. Na drugoj će ovogodišnjoj fešti brodet pripremati Roberto Deak na štandu s lignjama, hobotnicama i sipama.

Dječji kutak i proizvodi domaćih OPG-ova

Ribarska će fešta od ovoga izdanja imati i dječji morski kutak s radionicama na temu mora i ekologije za najmlađe posjetitelje. Radionice u dječjem kutku održat će se od 19.00 do 21.00. Najmlađi gosti pozvani su da se uključe na radionice i animaciju na rivi.

Za vrijeme manifestacije svoje će proizvode nuditi istarski OPG-ovi, te će se na vrsarskoj rivi naći maslinovo ulje, likeri, rakije, voće i povrće, prirodna kozmetika, proizvodi od drva, lavande i mnogi drugi.

Program druge Ribarske fešte započinje otvaranjem gastronomskih punktova i radionicama u dječjem kutku već oko 19 sati. Na pozornici će se izmjenjivati SuperCover Band i In Vino Veritas band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu. 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email