NEWS

Ovih 9 stvari ne smijete propustiti na Adventu u Poreču koji počinje u ponedjeljak, 11. prosinca

Advent Porec (5)
08.12.2023. 11:15; ; Početna / Slider / Ovih 9 stvari ne smijete propustiti na Adventu u Poreču koji počinje u ponedjeljak, 11. prosinca

Advent Poreč-Avvento Parenzo svoja vrata otvara u ponedjeljak, 11. prosinca,  paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u srcu starogradske jezgre u 16.30 sati.
Program se nastavlja koncertom Alfa Time Banda, a posebno će iznenađenje biti dolazak Djeda Mraza, s kojim će se djeca moći fotografirati i reći mu svoje blagdanske želje.
Uz besplatno klizalište za sve, prvi će dan uljepšati i štulaši, dok se program otvorenja završava koncertom porečkog pjevača, Gordana Gregurovića Goga.

Organizator Adventa Poreč, Grad Poreč-Parenzo, zajedno s partnerima TZ Grada Poreča, Plavom Lagunom i Valamar Rivierom, te suorganizatorima Pučkim otvorenim učilištem Poreč, Uslugom Poreč, Gradskom knjižnicom Poreč, porečkim udrugama kao i svim školama i vrtićima, pripremio je bogat program i novitete za brojne posjetitelje. 

Besplatno klizalište za sve

Besplatno klizalište vraća se i ove godine u srce starogradske jezgre. Svi posjetitelji moći će svakodnevno uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme na besplatnom klizalištu u periodu od 11. prosinca pa sve do 7. siječnja.
Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h. Dodajmo i kako se na Advent svakoga vikenda može doći i besplatnim adventskim vlakićem.

Četiri dočeka Nove godine

Na tradicionalnom svečanom dočeku Nove godine na glavnom gradskom trgu – Trgu slobode ove će godine brojne okupljene zabavljati Petar Grašo, dok će se na Trgu Matije Gupca paralelno organizirati funky doček uz DeJviD DJ-a, za sve one željne nešto drugačijeg provoda i ambijenta.
Kao uvertira u pravi doček, na porečkom Adventu nas 31. prosinca u od 11 sati očekuje Dječji doček Nove godine uz dječji vatromet i animaciju, a za one najraspoloženije 1. siječnja organizirana je i repriza dočeka uz Night Express!

Brojni koncerti i predstave ulicama

Advent Poreč i ove godine donosi sjajne besplatne koncerte renomiranih domaćih izvođača poput Joleta, Nine Badrić, Marka Tolje, Grupe Cambi, Gustafa, Night Expressa, a tu su i brojni lokalni bendovi poput Febre, Blues Brajdersa, Alfa Time Banda, Malvazija banda, Big Wavea, Tedi Lion Banda, Replay Banda, Hit Revival banda, Fun Box banda, Tu i tamo benda, kao i brojne DJ-eve.

Balom princeza, fotografiranjem s Djedom Mrazom i koncertima grupe Cambi, Marka Tolje, Nine Badrić i Techno Vikingsa Valamar Riviera će na Trgu Matije Gupca proslaviti 70 godina postojanja, dok će na Trgu slobode subotnja, nedjeljna i blagdanska jutra uljepšavati acoustic bendovi Trio Discover, Velvet Echoes Duo, Rezime Acoustic Duo i Tedi Grubica i Medea.

Za djecu će i ove godine biti organizirane dječje predstave petkom i subotom udruge Birikina, IRTA-e, Teatar Naranča, kao i Magic show by Klaudio, dok ih bogat program očekuje i u Gradskoj knjižnici Poreč na radionicama i Uredu Djeda Mraza, kao i Pučkom otvorenom učilištu koje je, između ostalog, organiziralo popularne predstave poput Casabianca / Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić, Ljubavna pisma Teatra Planet ART te promociju knjige Tornaj se doma 2, kao i brojne koncerte ustanova i predstave.

Orašar u rasprodanoj dvorani Žatika

U subotu, 23. prosinca 2023, svega par dana uoči Božića, gledatelji u dvorani ŽATIKA imat će jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.

Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti umjetnici iz Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.

Nove dekoracije

Svake godine starogradska jezgra Poreč brojne posjetitelje Adventa dočekuje s novim dekoracijama, a upravo bogato okićen park Matije Gupca u njenom samom središtu doprinosi predblagdanskom ugođaju.
Tako će i ove godine, uz ulice starogradske jezgre i krošnje na Trgu Matije Gupca biti bogato okićene, organizatori su za ovu godinu uredili i Park Olge Ban, prekrasno uređenu lokaciju, idealnu za fotografiranje.

Bogata gastro ponuda i besplatne delicije na Slatkom i Badnjem jutru

Adventski hitovi poput istarskih kobasica, kuhanog vina i vrućeg gin-tonica, fritulica, vafli, kuhanog vina na razne načine vraćaju se i ove godine po promotivnim cijenama na kućice porečkog Adventa, kao i besplatna degustacija čokoladnih slastica i božićnih kolača, koju će za posjetitelje pripremiti učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, koja će se ove godine održati 16. prosinca. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti stotine slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća i to potpuno besplatno, uz glazbenu pratnju Hit Revival banda i Porečkih Delfina. Za nedjeljno Badnje jutro, 24. prosinca, organizirano je tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima uz besplatan bakalaj i vino, te koncert Malvazija banda.

Uprizorenje živih jaslica

U organizaciji Župe Poreč će u nedjelju, 17. prosinca s početkom u 19 sati, održat će se uprizorenje živih jaslica na porečkom Adventu. Posjetitelje će u nedjelju dočekati betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, popisivač stanovništva, stanovnici Betlehema i zanatlije, dok će priču ukazanja kazivati pripovjedači, a glazbenu pratnju osigurati članovi zbora porečke župe, sve popraćeno prigodnom dekoracijom i vatrom.

Porečka bajka

Tradicionalni blagdanski program Grada Poreča-Parenzo Porečka bajka za mališane jasličkog, vrtićkog i školskog uzrasta održat će se od 18. do 20. prosinca. Tijekom održavanja Porečke bajke, Grad Poreč-Parenzo osigurao je poklone i kazališne predstave za čak 1700 porečke djece, kao i doček Djeda Mraza koji na Advent dolazi vlakićem.

Humanitarna Adventska utrka i Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Veliko srce građana Poreča svake se godine pokazuje u dva humanitarna događaja – Adventskoj utrci i Novogodišnjoj lutriji Društva invalida Poreč. Rekreativci će i ove godine moći trčati Adventsku utrku humanitarnog karaktera u subotu, 23. prosinca s početkom u 11 sati, dok će se dječje utrke održavati od 10 sati. Sav prihod bit će uručen Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč.

Javno izvlačenje Novogodišnje lutrije održat će se 30. prosinca na Trgu Matije Gupca s početkom u 19 sati, uz Tu i tamo band.


Promotivne cijene hrane, pića i slastica očekuju nas na adventskim kućicama koje će raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre svakog petka, subote i nedjelje u popodnevnim satima.

Program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email