NEWS

Ove subote 22. izdanje Porečkog delfina, najposjećenijeg plivačkog maratona na Jadranu

096_mpp
29.08.2023. 14:47; ; Početna / Sport i rekreacija / Ove subote 22. izdanje Porečkog delfina, najposjećenijeg plivačkog maratona na Jadranu

U tijeku su finalne pripreme za subotu, 2. rujna 2023. kada će se na plaži Pical u blizini Valamar Parentino Hotela održati 22. izdanje Porečkog Delfina, najvećeg i najzabavnijeg plivačkog maratona na Jadranu koji spaja sport i pozitivno ozračje, nudi pregršt sadržaja za cijelu obitelj te okuplja plivače i ljubitelje morskih aktivnosti svih dobnih skupina.

Organizatori i ove godine očekuju velik broj plivača i rekreativaca, a kako bi njihovo iskustvo bilo što ugodnije i kako bi se smanjile gužve, donosimo u nastavku pregled korisnih informacija i savjeta.

Kako bi proces registracija bio brži, prijave su moguće unaprijed do četvrtka, 31.08. na službenoj web stranici www.poreckidelfin.com gdje se može i uplatiti kotizaciju. 

Besplatan parking za sudionike Porečkog Delfina omogućen je na parkiralištu „Vindija“ u Ulici Nikole Tesle koja je samo nekoliko minuta hoda udaljena od lokacije plivanja.

Dolaskom na plažu Pical pratite putokaze kako biste došli do registracija. Ako ste prijavu obavili on-line, javite se na punkt „on-line check-in“ kako biste preuzeli svoj startni paket. Ako preferirate prijavu obaviti na licu mjesta, molimo da posjetite punkt „registracije“ gdje je kotizacije moguće platiti u gotovini u eurima. On-line uplate na dan manifestacije, kao ni plaćanje kreditnim karticama neće biti moguće. Punktovi za registracije bit će otvoreni u subotu, na dan manifestacije od 7.45 do 13:45 sati.

Svaki će sudionik pri registraciji dobiti svoj startni paket koji se sastoji od startnog broja, čipa za mjerenje vremena i kupona za topli obrok. U blizini registracija nalazi se štand Crvenog križa gdje možete izmjeriti tlak da provjerite da li ste u dobroj formi. Na lokaciji je i garderoba gdje pod svojim startnim brojem možete pohraniti svoje osobne stvari kako bi vas čekale na sigurnom dok se vratite sa plivanja. Radno vrijeme garderobe je od 7:45 do 17 sati.

Start plivanja je u 9 sati, a zaplivati se može sve do 14 sati. Pri samom ulasku u more aktivira se čip za mjerenje vremena. Staza kojom se pliva označena je u čitavoj svojoj dužini plivačkom linijom, a sudionici sami za vrijeme plivanja biraju da li će isplivati najkraću dionicu od 1.500 metara, nešto izazovnijih 3.000 metara ili najdužih 5.000 metara. Trasu maratona se može isplivati bilo kojim stilom, a dozvoljeno je i korištenje plivačkih pomagala poput peraja, maski, pa čak i luft madraca i napuhanaca. Na svakih 250 metara staze nalazi se mala barka na kojoj se možete odmoriti, a zatim nastaviti plivanje.

Ciljevi na 1.500 i 3.000 metara se nalaze u moru, jasno su označeni i na njima vas čekaju velike barke s ručnicima i osvježenjem. Ako odlučite tu završiti svoju ovogodišnju plivačku pustolovinu, po vas će doći gliser i prevesti vas natrag do obale. Ukoliko produžite dalje i isplivate svih 5.000 metara, staza će vas dovesti natrag na plažu Pical.

Ako za vrijeme plivanja osjetite da ne možete dalje ili vam zatreba medicinska pomoć, nemojte izlaziti na obalu nego signalizirajte barkama da pozovu spasioce. Spasilačke ekipe će aktivno patrolirati uz stazu tako da im neće dugo trebati da dođu do vas, te će vas prebaciti na obalu gdje će u pripravnosti biti ekipa Crvenog križa, hitne pomoći, pa čak i Hrvatske gorske službe spašavanja, svi spremni da pomognu ako kome zatreba.

Plivanje se prekida najkasnije u 16:30 sati kad nastupa vremenski limit kada će svi plivači koji još nisu došli do cilja biti gliserima prevezeni do obale. U slučaju pogoršanja vremenskih prilika ili nestabilnosti na moru, organizator može i ranije prekinuti maraton.

Po završetku plivanja čekat će vas voda, voće i grožđani šećer za osvježenje, „finišerska“ majica i medalja, kao i topli obrok pod velikim šatorom. Sve je to uključeno u cijenu vaše kotizacije. Na cilju ćete vratiti svoj čip za mjerenje vremena, a vaši rezultati će odmah biti dostupni i vidljivi na cilju i on-line na web stranici Porečkog Delfina.

Osim za plivače, ovogodišnje izdanje Porečkog Delfina nudi pregršt sadržaja za cijelu obitelj. Uz glazbu i ugostiteljsku ponudu, na plaži Pical će posjetitelji imati dobar pogled i na vaterpolo turnir koji počinje u 10:30 sati.

U 11 sati sa obale možete pratiti atraktivne jet ski akrobacije, a u 11:30 slijedi demonstracija vještina na SUP daskama. Korištenje „wibit“ vodenog parka na lokaciji Porečkog Delfina će u subotu biti besplatno od 10 do 17 sati, pa se svi posjetitelji mogu zabaviti i na njegovim morskim atrakcijama.

Organizator Porečkog Delfina je Sportska zajednica Grada Poreča, a dugotrajnosti i kvaliteti manifestacije značajno pridonosi i podrška Delfinovih partnera i sponzora Valamar Riviere, Turističke zajednice Grada Poreča i Grada Poreča-Parenzo.

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email