NEWS
Best of Poreč

Ove nedjelje u Fažani Rade Šerbedžija i prijatelji izvode istarsku glazbu u sklopu manifestacije “More na stolu”

IMG_20200407_170628_resized_20200407_070352910
19.06.2020. 18:12; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ove nedjelje u Fažani Rade Šerbedžija i prijatelji izvode istarsku glazbu u sklopu manifestacije “More na stolu”

“More na stolu” je gastro doživljaj fažanske ribarske tradicije i njene Male ribarske akademije sardela koji će biti organiziran u nedjelju 21. lipnja 2020. godine s početkom u 17 sati.

Iste večeri od 20 satina Trgu Svetog Kuzme i Damjana izvođenjem istarskih melodija Fažance i njihov goste počastit će Rade Šerbedžija i prijatelji – Mauro i Irena Giorgi te Dario Marušić.

Bit će to dio prvog vikend programa „Fažana – grad tihe muzike“ koji počinje danas, 19. lipnja, a završava u ponedjeljak, 21. lipnja.

Sva četiri dana, od 19 do 23 sata na fažanskoj rivi, pod pokroviteljstvom Udruge za očuvanje i promociju kulturne baštine i tradicije stare jezgre „Duh Stare Fažane“ nastupat će:

  • Denis Razz Adjustable Group – riječki jazz glazbenik, saksofonist, multinistrumentalist, kompozitor i vođa sastava „Denis Razz Adjustable Group“, koji će prvu večer, petak, 19.6. nastupati s Dorjanom Cuculićem na klaviru, Bojanom Skočilićem – kontrabas i Rajkom Ergić – bubanj
  • Agama je akustični flamenco fusion trio iz Rijeke. Band, pod vodstvom gitariste GoranaTomića kombinira  utjecaje flamenca, latinskih ritmova, balkanske i world glazbe općenito. Ostali članovi su Sebastijan Demark na kontrabasu i Endi Oblak na perkusijama.
  • Toni Majstorović – harmonikaš iz Valbandona kojeg mještani i turisti često mogu čuti kako svira svoju harmoniku na bonaci fažanske rive uz zalazak sunca. Očaravajuća glazba budi duh stare Fažane i mora te svakoga  još jednom  prožme i podsjeti  zašto se jednom zaljubio u staru jezgru Fažane. U toku  20 godina sviranja na ulicama i trgovima stare jezgre, Toni i njegova harmonika su  postali  sastavni deo  kulturne baštine stare  Fažane.
  • Moris Arzenšek – solo gitara. Fažanac koji provodi vrijeme u svojoj stolarskoj radionici gde ga inspirira ljepota prirodnog drva koje umjetnički obrađuje i oblikuje, dok ga ljepote mora i stare jezgre Fažane često inspiriraju da uzme svoju gitaru i zasvira na trgovima i ulicama  na zadovoljstvo žitelja, posjetilaca i slučajnih prolaznika.
  • Mimi Šerbedžija – svira solo gitaru, piše pjesme, komponira muziku i izvodi svoja djela na engleskom jeziku. Odrasla je u Los Angelesu i Rijeci a trenutno studira kompoziciju i performans na muzičkom fakultetu u Liverpoolu. Tijekom izolacije je bila u Fažani, što ju je inspiriralo da pokrene svoj projekt “IstriaAcoustic” u kojem je svirala i snimala svoje pjesme u različitim lokacijama po Istri. Snimke IstriaAcoustic se mogu naći na njenoj Facebook stranici “MIMI” i instagramu @rareformofmimerz
Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani