NEWS
VALAMAR-S-sezona

Ove godine na Porečkom delfinu uspjelo startati 796 plivača

03.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Ove godine na Porečkom delfinu uspjelo startati 796 plivača
317IMG_1238m.jpg

Na žalost mnogih plivača koji su ostali na obali ali i onih koji su odlukom organizatora, morali biti prekinuti u svojem plivanju i s gliserima prebačeni na obalu, start Delfina prekinut je u 14 sati. Razlog: valovi koje je napravila tramontana u roku od cca sat vremena. Posebno kritično bilo je između Regate i sv. Nikole, gdje su poneki valovi bili i oko metra, pa su organizatori odlučiti prije svega iz sigurnosnih razloga prekinuti daljnji start. Jasno, bilo je mnogo negodovanja, posebice onih koji su već bili u vodi.

I ovogodišnji Delfin posjetio je i legendarni Veljko Rogošić, koji je u posljednji trenutak odlučio ipak zaplivati, ali samo na 1500 metara, i to tako da je svojeg novog šestogodišnjeg prijatelja iz Poreča vukao na "daski" za plivanje. Veljka su pozdravili i gradonačelnik Štifanić i organizacioni odbor čestitajući mu na uspjehu od prije 7 dana, a bio je i gost u VIP prostoru.

U 13 sati bio je i start Cro Cup takmičenja, gdje je startalo 100 plivača, koji su i uprkos valovima bez problema savladali 5000 metara.

Odličan uspjeh rekreativnog plivačkog maratona koji je u 6 godina prerastao u najmasovniji rekreativni plivački maraton u Hrvatskoj i kojeg svakako treba razvijati i dalje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email