NEWS

Ovaj tjedan u sklopu programa “Porečko ljeto”

Music on Square (2)
foto: Manuel Paljuh
21.08.2023. 14:49; ; Početna / Obavijesti / Ovaj tjedan u sklopu programa “Porečko ljeto”

Večeras (21.8.2023.) na porečkoj rivi pokraj hotela Palazzo uz zalazak sunca imate priliku uživati u hipnotizirajućem plesu „Melting sunset“ uz vatrene rekvizite za ispraćaj Sunca. Opuštajuća atmosfera uz ambijentalnu glazbu, atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu.

Također večeras, s početkom u 21.00 sati, u Parku Olge Ban održat će se program „Magic is in the Air“. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime.

U utorak, 22.8.2023. večernju atmosferu  upotpunit će svirka na Trgu slobode od 21 h.

U srijedu, 23.8. na rasporedu je još jedna besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“. Posjetitelji će imati priliku da razgledaju Poreč, upoznaju ribarsku tradiciju ali i doznaju kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča, otkriti će detalje koje do sada nisu bili poznati. Zbog velikog interesa, sva su mjesta za ovaj termin popunjena. Sljedeća tura je na rasporedu u srijedu, 6.9. pa Vas pozivamo da rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i pridružite nam se na besplatnoj interpretativnoj šetnji kroz povijest Poreča. Informacije & Rezervacije: T: +385 (0)91 432 3745, E: [email protected]

Do srijede možete uživati i u uličnim performansama u sklopu 23. Street Art-a Poreč. Detaljan program festivala dostupan je na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč https://www.poup.hr/novosti/novosti/23-street-art-porec-17-2382023/

U četvrtak, 24.8.2023. na Trgu slobode od 9 do 21 sat  tradicionalna prodaja  istarskih autohtonih proizvoda na 15-ak štandova koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

Za ljubitelja jazza u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine ove srijede, 23.8.  koncert QuRaTo (HRV). Organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište Poreč.

U petak, 25.8. ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u koncertu mladih gitarista Rhapsody guitar (gitare / guitars) u sklopu jednog od najstarijih porečkih festivala “Koncerti u Eufrazijani” koji organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

 

Print Friendly, PDF & Email