NEWS

OTVORENO NOVOUREĐENO VATERPOLSKO IGRALIŠTE U VRSARSKOJ LUCI

12.07.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / OTVORENO NOVOUREĐENO VATERPOLSKO IGRALIŠTE U VRSARSKOJ LUCI

Osim što je dobilo standardne dimenzije 30×20 metara novo je igralište sa sve četiri strane potpuno ograđeno i zaštićeno, odnosno s jedne ga strane omeđuje riva, a s tri pontoni.

– Još da zgotovimo započeta poboljšanja rasvjete i moći ćemo reći da smo, četiri godine nakon prvih koraka i improviziranih igrališta, u Vrsaru stvorili prvoligaške uvjete jer se teorijski na našem igralištu mogu odigravati i utakmice Prve lige, prenosi nam predsjednik Vaterpolo kluba »Vrsar« Boris Juričević. Pontoni su donacija ACI-jeve marine iz Rovinja, a postavljeni su uz pomoć općinskog komunalnog poduzeća Montraker i Profitnog centra Vrsar rovinjske Maistre.

Novo će igralište sigurno biti dodatan snažan poticaj razvoju vaterpola u Vrsaru, barem u ljetnim mjesecima.

– Tijekom cijele zime kontinuirano smo uz pomoć Ariana Banka, trenera iz Rovinja, radili s 40-ak dječaka osnovnoškolskog dobnog uzrasta, od 7 do 11 godina, prvenstveno u školi plivanja u bazenu hotela »Pineta«. S istim uzrastom nastavili smo na plivačkoj, ali i vaterpolskoj obuci raditi i u sklopu ljetnog kampa, za potrebe kojeg smo na gradskoj plaži postavili igralište za mini-vaterpolo. Stariji uzrast dječaka, od 8 do 14 godina, na novom igralištu treninge ima svakog ponedjeljka, srijede i petka od 15 do 17 sati pa pozivamo sve zainteresirane da nam se u tom vremenu pridruže. Tijekom cijelog ljeta organizirati ćemo rekreativne turnire u sklopu vrsarskih ribarskih fešti, a 5. kolovoza pripremamo i tradicionalni klupski turnir, zaključio je Juričević.

K.K., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email