NEWS

Otvoreno novo parkiralište na Žatiki

30.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Otvoreno novo parkiralište na Žatiki
922099.jpg

U to povećanje su ubrojana i nova parkirališna mjesta izgrađena u naselju Mate Bolota i dijelu grada koji lokalna uprava zove Centar V. Gradonačelnik se zahvalio svima, projektantima, izvođačima, nadzoru i izrazio nadu da će ovo novo parkiralište koje će služiti građanima kod posjeta groblju i sportskim objektima u budućem sportskom parku Žatika, a u turističkoj sezoni i turistima: barem donekle olakšati i situaciju – prometno i sa parkirnim mjestima. Posebno je zahvalio Institutu za poljoprivredu i turizam na suradnji i sklapanju Ugovora o korištenju njihovog zemljišta za ovo parkiralište.
Pročelnik Upravnog odjela Grada Poreča za komunalni sustav, Milan Laković je rekao da novo parkiralište donosi novih 400 parking mjesta za automobile, 21 mjesto za invalide, te po 25 mjesta za kampere i autobuse. Dosad je utrošeno za radove 7,5 milijuna kuna od 8,9 milijuna kuna planiranih u Proračunu grada. Postavljeni su i nisko i visokonaponski elektro vodovi, izrađeni priključci na struju za kampere i mjesto za pražnjenje njihovih kemijskih toaleta. Asfaltirana je površina pd 20.000 kvadratnih metara što je adekvatno dužini od 4-5 kilometara ceste. Nogostupi zauzimaju površinu od 3.000 kvadratnih metara, a zelene površine, koje su humusirane, 6.000 kvadrata. Na kraju je izrazio nadu da sada autobusi i kamperi neće parkirati posvuda po gradu, na mogućim i nemogućim mjestima.
Uzvanicima i novinarima se na kraju obratio i Đordano Peršurić, direktor Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, podsjetivši da je upravo Institut prije 8 godina dao inicijativu za uređenje ovakvog parkirališta na ovoj površini tadašnjem gradonačelniku Rodoljubu Kosiću koji ju je prihvatio – hvala mu, a Vama gradonačelniče hvala što ste je i realizirali. Sa zadovoljstvom ću sa prozora Instituta gledati živost na suvremeno uređenom parkiralištu, a ne zaraslu ledinu. Upravo danas sam potpisao i novu inicijativu da se uredi prijevoz sa i na parkiralište, do grada i iz grada. Manje je važno koja će to biti vrsta prijevoza ( vlakić, elektroautomobili ili elevator – pokretna traka) ali je važno da je to nužnost i potreba, i to treba učiniti.
Na novom parkiralištu prvog kišnog dana uporabe bili su parkirani šatori, službena vozila i uzvanici, te domjenak, zar ste posumnjali da ga nije bilo u ove svečarske dane. Nije bilo vrpci i škara, već elektronske rampe i kiosk za naplatu. Danas je grad častio – parkiranje je bilo besplatno. Naravno tu je i veliki pano s planom grada da gosti lakše pronađu smjer do grada.

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email