NEWS
VALAMAR-S-sezona

Otvoreno novo igralište u Dječjem vrtiću Radost u Žbandaju, donacija Valamara

s otvorenja (8)
30.03.2023. 14:59; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Otvoreno novo igralište u Dječjem vrtiću Radost u Žbandaju, donacija Valamara

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić obišao je danas novu podružnicu Dječjeg vrtića Radost u Žbandaju, koju od sada krasi i novo dječje igralište, kojem su se posebno obradovali porečki mališani.

Valamar je osigurao dječje igralište vrijedno više od 23 tisuće eura te ga dao na korištenje Gradu Poreču-Parenzo, odnosno dječjem vrtiću u Žbandaju, čime je nastavljena suradnja s Gradom i dječjim vrtićem Radost. Ravnateljica DV Radost, Tereza Banić zahvalila se ovom prigodom Gradu Poreču-Parenzo i Valamaru na osiguranju visokih standarda za brigu o djeci u novom vrtiću, a mališani ovog vrtića su svojim nastupom uveličali ovu svečanu prigodu.

– Vrtić u Žbandaju je treći vrtić koji smo izgradili u zadnje četiri godine, upravo dovršavamo obnovu zgrade Gornjeg vrtića, a u planu je izgradnja i vrtića u Varvarima za koji su nam odobrena EU sredstva, te vrtića u Novoj Vasi koji ćemo samostalno financirati, kao i vrtić u Maro klubu koji realiziramo kroz suradnju s Valamarom. Tu onda govorimo o ukupno oko 300 novih vrtićkih mjesta za naše najmlađe. Ovakve suradnje su jako važne jer pokazuju da radimo skupa na odgovaranju potreba naših sugrađana, i osiguravamo mjesta za svu našu djecu., rekao je gradonačelnik Peršurić, zahvalivši na donaciji.

Osiguranje vrijednog novog dječjeg igrališta jedna je od niza inicijativa koje Valamar provodi s Gradom Porečom-Parenzo u cilju daljnjeg unaprjeđenja skrbi o djeci vrtićkog uzrasta. Zajedničkom suradnjom Grada Poreča i Valamara, omogućen je boravak osamdesetak djece u prostorima Maro kluba u Špadićima za vrijeme obnove zgrade vrtića Radost u 2022. godini, te su povećani kapaciteti vrtića Radost za dodatne 4 jasličke i 2 vrtićke skupine u hotelu Valamar Pinia čime je pokrenuti novi odjel vrtića s više od 100 mjesta. Kao poslodavac koji sagledava potrebe djelatnika u lokalnoj zajednici, ovoga će ljeta Valamar omogućiti upis djece zaposlenika koji rade u Poreču u jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu dječjeg vrtića Radost.

– Suradnjom s Gradom Porečom-Parenzo i Dječjim vrtićem Radost želimo doprinijeti zajednici i unaprijediti kvalitetu života obitelji s djecom. Zajedničkom suradnjom s lokalnom zajednicom nastavljamo graditi bolje uvjete za buduće generacije ulaganjem u javnu infrastrukturu te raditi na poboljšanju uvjeta rada u turizmu”, izjavila je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamar Rivieri.

Održivi razvoj i društveno odgovorna ulaganja u zaposlenike, proizvode, destinacije i lokalnu zajednicu okosnica su stvaranja novih vrijednosti u turizmu, što Valamar provodi posljednjih 70 godina.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email