NEWS
VALFRESCO S-170422

Otvorena poliklinika VENE Si Poreč – Širenje vrhunske medicinske usluge

poliklinika-venesi
12.07.2020. 09:37; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Otvorena poliklinika VENE Si Poreč – Širenje vrhunske medicinske usluge

Udruživanjem dr.Tamare Sinožić koja ima gotovo 30 g. iskustva u liječenju pacijenata sa proširenim venama i venskim ulkusima u ordinaciji u Mošćeničkoj Dragi te suosnivača renomirane Poliklinike Venes u Zagrebu dr.Suknaića i dr.Novačića, nastaje jedinstvena ustanova u RH koja nudi kompletnu uslugu liječenja proširenih vena nogu i njima povezanih komplikacija od kojih je najvažnija venski ulkus.

Priča o Poliklinici VENE Si počinje prije nepune tri godine slučajnim, a kako se pokazalo i sudbonosnim susretom dviju ustanova. Dijeleći jednaku viziju, strast i entuzijazam prema flebologiji uz međusobno prepoznate raznolikosti pristupa liječenju (koje se idealno i komplementarno nadopunjuju) zaključile su da udruživanjem i sinergijom iskustava mogu značajno podići kvalitetu liječenja pacijenata s bolestima venskog sustava i pružiti sve usluge na jednom mjestu.

Udruživanjem dr.Tamare Sinožić koja ima gotovo 30 g. iskustva u liječenju pacijenata s proširenim venama i venskim ulkusima u ordinaciji u Mošćeničkoj Dragi te suosnivača renomirane Poliklinike Venes u Zagrebu dr.Suknaića i dr.Novačića, nastaje jedinstvena ustanova u RH koja nudi kompletnu uslugu liječenja proširenih vena nogu i s njima povezanih komplikacija od kojih je najvažnija venski ulkus.

Poliklinika VENE Si nudi širok spektar minimalno invazivnih metoda liječenja proširenih vena nogu i fokus je na individualnom pristupu svakom pacijentu te odabiru upravo one metode liječenja koja će dati dugoročno dobar rezultat liječenja i uz minimalan rizik pojave recidiva. Nema idealne metode liječenja primjenjive za svakog pacijenta i ne pristupa se jednako pacijentu koji nije imao nikakav zahvat i onome koji je prošao nekoliko neuspješnih operacija ili drugih tretmana koji nisu dali željeni rezultat.

Minimalno invazivne operativne tehnike su operacije koje se izvode isključivo u lokalnoj anesteziji. One omogućavaju brz oporavak i povratak normalnim životnim aktivnostima. Mogu se napraviti i u pacijenata koji imaju venski ulkus kako bi se ubrzao proces zacjeljenja i spriječila ponovna pojava rane.

Danas se operativne metode dijele na termalne tj.one koje koriste toplinsku energiju za zatvaranje insuficijentnih magistralnih površinskih vena nogu te uključuju endovensku lasersku ablaciju (EVLA) i radiofrekventnu ablaciju (RFA). Kod termalnih metode primjenjuje se dodatna tumescentna anestezija kojom se okolna tkiva štite od djelovanja topline, a koja se aplicira pod kontrolom ultrazvuka u prostor oko same vene.

Dr. sc. Tamara Sinožić, dr. med., specijalistica obiteljske medicine i poslijedoktorandica Medicinskog fakulteta u Rijeci. Čitav radni vijek posvećena flebologiji i liječenju pacijenata svih faza venske bolesti. Educirana u Njemačkoj (Mannheim), Švicarskoj (St. Gallen) , Austriji (Beč, Melk) i Sloveniji (Ljubljana).
Doc. dr. sc. Slaven Suknaić, dr. med., opći je i vaskularni kirurg i docent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Ima veliko iskustvo u liječenju bolesti krvnih žila iz KB-a Merkur u Zagrebu, gdje je proveo najveći dio radnog vijeka. Endovenske postupke liječenja proširenih površinskih vena učio je u Sloveniji (Otočec), Njemačkoj (München) i Austriji (Beč). Aktualno radi u Poliklinici Venes u Zagrebu.
Karlo Novačić, dr. med., intervencijski je radiolog s velikim iskustvom u endovaskularnom liječenju bolesti krvnih žila u Hrvatskoj i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktualno radi u Poliklinici Venes i u KBC-u Zagreb.

Netermalne metode liječenja koriste mehaničko-kemijsku tehniku zatvaranja vene (MOCA, Clarivein) ili zatvaranje vene posebnim medicinskim cijanoakrilatnim ljepilom (VENASEAL). Ono što je najvažnije kod netermalnih metoda liječenja je da se izvode kroz jedan ubod u kožu putem kojeg se kateter uvodi u bolesnu venu koju je potrebno zatvoriti i da u velikoj većini slučajeva ne zahtijevaju nošenje kompresivnih čarapa iza operacije. Ujedno liječenje se može nadopuniti kemijskom ablacijom poznatijom kao skleroterapija, u vidu mikroskleroterapije ili pjenom (UGFS). Svaka metoda ima neke svoje specifičnosti koje je potrebno uzeti u obzir kod odabira načina liječenja, stoga je prije svakog zahvata izuzetno važno napraviti kvalitetan klinički i ultrazvučni pregled Color Dopplerom.

Kako ističu iz poliklinike VENE Si iskustva pacijenata su izvrsna nakon primjene ovih metoda.

– Pacijenti navode vrlo male ili nikakve boli nakon učinjenih tretmana, njihov povratak normalnim društvenim i poslovnim aktivnostima je vrlo brz, a ponovne tegobe s proširenim venama su puno rjeđe nego nakon klasičnog kirurškog uklanjanja insuficijentne površinske vene, poručili su iz poliklinike VENE SI.

Osim minimalno invazivnih operacija u Poliklinici VENE Si nude se najmodernije konzervativne metode liječenja venskih ulkusa (rana na potkoljenici) primjenom posebnih pokrivala za rane i različitih pomagala za kompresivnu terapiju. Ujedno vrši se dijagnostika bolesti dubokih vena nogu uz mogućnost konzultacije o zahvatima na dubokih venama nogu (stent) i embolizaciji ovarijalnih vena kod kongestivnog zdjeličnog sindroma.

Poliklinika VENE Si nalazi se u samom centru Poreča, na adresi Partizanska 14, a dodatne informacije možete saznati na 052/433-320, zatim 099/368-6969 i 091/173-7421.

piše: www.poduckun.net, Nikola Cvjetović

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email