NEWS

Otvorena izložba autorskih fotografija POREČ KROZ GODIŠNJA DOBA objavljenih u kalendaru Grada Poreča za 2023. godinu

Izlozba
14.12.2022. 09:53; ; Početna / Kultura / Otvorena izložba autorskih fotografija POREČ KROZ GODIŠNJA DOBA objavljenih u kalendaru Grada Poreča za 2023. godinu

Prigodnom svečanošću u Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija „Poreč kroz godišnja doba“, kao rezultat natječaja kojim je Grad Poreč u studenom 2022. pozvao sugrađane da sudjeluju u kreiranju kalendara za 2023. godinu.

Na otvaranju izložbe u četvrtak navečer okupljenima su se obratili u ime domaćina Pučkog otvorenog učilišta Poreč Sebastian Vojvoda i gradonačelnik Loris Peršurić koji je čestitao odabranim autorima i zahvalio se svima koji su sudjelovali u natječaju, i na taj način pokazalo Poreč kroz svoje oči kroz četiri godišnja doba. Napomenuo je kako će autori ali i zainteresirani sugrađani svoj besplatni primjerak kalendara moći preuzeti na izložbi, koja ostaje otvorena do 30. prosinca, svaki danom osim nedjeljom, od 17 do 20 sati ili na porti gradske uprave.

Natječaj je i ove godine izazvao veliki interes javnosti te je pristigla ukupno 291 fotografija različitih tema i porečkih motiva tijekom godišnjih doba, koje se mogu vidjeti na izložbi. Dvanaest izloženih fotografija koje kreiraju kalendar izabrano je glasanjem na Facebooku, a njihovi autori su: Aida Prašljivić, Marinela Žiković, Kornelija Karajović, Željka Bakšaj, Ivana Koštro, Dean Srdoč, Vladimir Bugarin i Petra Radolović.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email