Otvorena izložba likovnih radova u okviru Festivala mladih

18.05.2010. 00:00; ; Početna / Kultura / Otvorena izložba likovnih radova u okviru Festivala mladih
992extempore2010-025.jpg

Sinoć je u Maloj galeriji POUP-a otvorena izložba radova nastalih u dvodnevnim kreativnim radionicama za mlade Ex Tempore i Fotokolonija. Okupljenu publiku jednako je oduševila šarolikost boja, tehnika i tema predstavljenih radova mladih. Autori radova i njihovi prijatelji su zajedno s publikom i gostima zadovoljno razgledavali inspirativnu izložbu, sadržajno povezivali prizore na slikama i fotografijama mladih autora te još jednom prepoznali iznimnu kreativnost i nadarenost mladih Poreča. U kreativnim radionicama radilo je ukupno dvadeset i dvoje porečkih srednjoškolaca iz obje srednje škole. To su učenici koji pokazuju izrazitu sklonost i želju za likovnim izražavanjem vlastitog unutrašnjeg svijeta.
Prostor Male galerije ispunjen je slikama nastalim u različitim tehnikama te različitim fotografijama mladih amatera.
Iako su svi radovi vrijedni pažnje jer odražavaju dinamičan svijet mladih u vlastitom slobodnom izrazu, stručni žiri morao je odabrati najbolje radove.
Priznanja za najbolje radove dobili su Andrej Mandić za sliku u tehnici tempere, naslova „Stres", Tanja Koraca za najbolju sliku u tehnici kolaža, naslova „Lica ljudi" i najzad Laura Đevenica za najbolju fotografiju.

„Ovo je posebno mjesto jer nas okružuje ogromna količina pozitivne energije i entuzijazma kreativnih mladih ljudi Poreča…posebno je i zato što nam mladi pokazuju da imaju brojne specifične interese, da traže vrijeme i prostor u kojemu će kvalitetno organizirati svoje slobodno vrijeme, razvijati svoje sposobnosti i talente. Želja mi je da Festival mladih postane tradicionalno zbivanje za Poreč, da ga mladi iz godine u godinu obogaćuju i oplemenjuju te da tako pokazuju koliko su posebni, jedinstveni, samostalni i vrijedni divljenja svih nas odraslih građana" – rekla je koordinatorica Zdravog grada Poreč i zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš.
Otvaranju izložbe bili su nazočni ravnateljica POUP-a Sanja Radetić Fatorić, predsjednica povjerenstva „Zajedno protiv ovisnosti" Tihana Mikulčić , pročelnica Vesna Kordić, predstavnice stručne službe OŠ Poreč Gordana Vorkapić Jugovac i Suzana Uzalec te brojni predstavnici mladih.

Izložba je i dalje otvorena te pozivamo sve zainteresirane u Malu galeriju da je posjete!

Zdravi grad Poreč
Povjerenstvo „Zajedno protiv ovisnosti" Grada Poreča

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email