NEWS
Ljeto u Funtani

Otvorena humanitarna prodajna izložba Lions kluba Poreč i umjetnika Ivana Krajine

image-0.02.01.e51244a4840df984ab3a7a871f5a83500e38432648fa843692417d87bce2a811-V
foto: Lions Club Poreč
29.06.2016. 11:22; ; Početna / Kultura / Otvorena humanitarna prodajna izložba Lions kluba Poreč i umjetnika Ivana Krajine

Na inicijativu istaknutog porečkog umjetnika Ivana krajine koji je odlučio donirati svojih 8 umjetnina/slika i mozaika/ porečkom lions klubu jučer je u hotelu Valamar Diamant otvorena humanitarna prodajna izložba.

Kako je na otvaranju istaknuo predsjednik Lions kluba Poreč Jusuf Šehanović izloženi radovi imaju vrijednost od 25.000 kn, a prikupljeni iznos će Lions klub Poreč  donirati u humanitarne svrhe pojedincima u potrebi ili udrugama koje se brinu o slijepima, invalidima, djeci sa posebnim potrebama. Zatim je zahvalio hotelu Valamar Diamant i njegov direktoru na pomoći u organizaciji izložbe.

Ivan Krajina u prigodnom obraćanju je istaknuo da je na kraju svog radnog vijeka odlučio donirati  svoja dijela uglednim humanitarnim udrugama kao što je porečki Lions klub jer želi dati svoj doprinos ljudima kojima je pomoć potrebna, a i približiti ideju mozaika turistima,građanima i mladima poreča – grada mozaika. Zahvalio je Lionsima Poreča što su mu to i omogućili.

Boris Jugovac promotor ove ideje se založio da se tehnika izrade mozaika približi mladima Poreča kroz radionice koje bi vodio Ivan Krajina u porečkoj osnovnoj i srednjim školama.

Na kraju male svečanosti prisutnima se obratio direktor hotela Valamar Diamant koji je naglasio da su sa zadovoljstvom prihvatili ovu inicijativu LC Poreč da se ova izložba održi u njihovom hotelu s obzirom na njezin karakter i činjenicu da hotel dugi niz godina uspješno surađuje sa klubom gdje je i sjedište LC Poreč.

Svi zainteresirani za kupovinu umjetnine mogu se obratiti članovima LC Poreč gdje će dobiti sve dodatne informacije o načinu kupovine.

Nekoliko riječi o autoru:

Ivan Krajina, rođen 1939 g. Živi i radi u Poreču. Kroz životni vijek pored formalnog likovnog školovanja prolazi više slikarskih škola od kojih je najznačajnija Alberta Mohna gdje uči slikati u tehnici emajla. Za mozaik se više zainteresira dolaskom u Poreč, grad mozaika. S tom drevnom tehnikom ga upoznaju profesori u Spilinbergu i Raveni. S tehnikom keramike ga upoznaje njegova supruga Melanija vrsna keramičarka. U svom likovnom izražavanju bavi se slikarstvom, grafikom, keramikom, mozaikom, likovnom pedagogijom, organizacijom izložbi i ilustracijom knjiga.

Član je i nekih međunarodnih udruženja likovnih umjetnika kao i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreba i Istre.

Lions Club Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email