NEWS

Otvorena "BOOKtiga"- oživio Marafor

04.04.2008. 00:00; ; Početna / Kultura / Otvorena "BOOKtiga"- oživio Marafor
239067.jpg

Na otvorenju u Gradskoj knjižnici uzvanicima se obratila Irides Zović, ravnateljica knjižnice, dogradonačelnica Poreča Nadija Štifanić – Dobrilović, počasni vicekonzul Republike Italije Tiziano Sosich, izaslanik Istarskog župana Vladimir Torbica i Porečko-pulski biskup Ivan Milovan, koji je ovom prilikom rekao: " Svjedoci smo "civilizacije slika" danas, no to često vodi otupjelosti pameti. Knjiga je vječna, kulturnu baštinu crpimo iz knjiga, pa i crkva iz Svete knjige. Drago mi je da se knjiga predstavlja mladima na nov, izazovan način. Knjiga je najbolji prijatelj i želio bih da to bude i mladima".
Posjetitelji su 4.travnja 2008. godine dobili i 1.broj Biltena Međunarodnog festivala pročitanih knjiga. Doktorica Aleksandra Horvat, predstojnica Katedre za bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu imala je izlaganje na temu " Pravo na čitanje", 2003. godine vodila je projekt "Slobodan pristup informacijama u službi razvitka demokracije", a danas vodi radnu skupinu za autorsko pravo Hrvatskog knjižničarskog društva.
Nakon toga porečanima se predstavila knjigarna, antikvariat in založba "Libris" iz Kopra, a ove godine slavi 15. obljetnicu svog djelovanja – izdavačke djelatnosti autora sa istarskog područja i o Istri ( Slovenska Istra, Kras, Brkini ), te mnogobrojnih kulturnih manifestacija. Njihova izložba vlastitih izdanja i antikvarijata nosi naziv "Deštra Istra".
Prvi dan je završio nastupom "Kraljeva ulice".

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email