VALFRESCO 10/23S

Otvoren prvi METRO Cash & Carry u Poreču

METRO Porec (3)
09.07.2016. 09:13; ; Početna / Gospodarstvo / Otvoren prvi METRO Cash & Carry u Poreču

U petak, 08. srpnja svečano je obilježeno otvorenje veleprodajnog centra METRO Cash & Carry u Poreču (Fascinska bb) u kojem je zaposleno 30 novih djelatnika. Povodom otvorenja predstavljena je suradnja Agencije za ruralni razvoj Istre i tvrtke METRO Cash & Carry. METRO je u ovoj financijskoj godini u širenje veleprodajne mreže i razvoj asortimana i usluga investirao gotovo 80 milijuna kuna.

Suradnja AZRRI i METRO-a istarskim proizvođačima mesa i mesnih prerađevina istarskog goveda boškarin okupljenim u Agenciji omogućit će da svoje proizvode po prvi put plasiraju na police međunarodnog trgovačkog lanca.

“AZRRI će putem prodajnih kanala METRO-a brže stići do kupaca, te im tako približiti svoje proizvode, prije svega ugostiteljima i restoranima, ali isto tako i građanima. Suradnja s METRO-om omogućit će nam, također, prisutnost na cijelom teritoriju RH, što nam je do sada bio logistički problem”, izjavio je Igor Merlić, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre.

“METRO je fokusiran na prilagođavanje poslovanja kupcima zbog čega je METRO centar u Poreču prilagođen prvenstveno potrebama ugostitelja i hotelijera. Dio tog fokusa je širenje suradnje s lokalnim dobavljačima. Suradnjom s Agencijom za ruralni razvoj Istre želimo osigurati dostupnost proizvoda od boškarina i profesionalnim kupcima METRO-a izvan Istre. Na taj način METRO će podržati razvoj poslovanja istarskih proizvođača, a kupcima ćemo omogućiti da obogate svoju ponudu autohtonim hrvatskim proizvodom“, izjavio je Marc Carena, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Trenutno 60 posto asortimana METRO-a čine proizvodi hrvatskih dobavljača, uključujući 21 dobavljača iz Istre. Među njima su vinarija Cattunar, tvrtka Milena iz Poreča s bakalarom, Zigante s tartufima i proizvodima od tartufa te tvrtka Fusio iz Poreča čija se ugostiteljska oprema, osim izravno od proizvođača, može kupiti isključivo u veleprodajnim centrima METRO-a. Proizvodi od tartufa tvrtke Natura iz Male Hube nalaze se i na policama METRO-a u Belgiji, a preko METRO Grupe ostvaruju ukupno 6% godišnjeg prometa.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23