NEWS

Otvara se Kulturno ljeto u Sv. Lovreču

Kulturno program 2022
13.06.2022. 13:48; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Otvara se Kulturno ljeto u Sv. Lovreču

Koncerti rock i electro glazbe, kino projekcije, predstave, performansi… samo su neka u nizu događanja, obujmljena imenom Kulturno ljeto 2022., a koja će dati još i veći životni puls Općini Sveti Lovreč. Ponukani uspjehom prošlogodišnjeg izdanja, Lovrečani nastavljaju s organiziranjem Kulturnog ljeta, koje je ove godine još bogatije i raznovrsnije sadržajem, a pogotovo će dinamično biti na otvaranju kulturno-turističke sezone uz tri različita događanja.

Kao “probijač leda”, odnosno događaj s kojim će se otvoriti Kulturno ljeto 2022. su “Gušti Lovreča”, manifestacija koja je posvećena promociji lovrečkih OPG-ova i obrta. S ovom se manifestacijom započelo prošle godine i bila je instantno prihvaćena, i među lokalnim stanovništvom i među stranim posjetiteljima. Svi posjetitelji i prolaznici namjernici tako će u četvrtak, 16.06. na središnjem trgu Placa imati prilike kušati neke od lokalnih (tradicionalnih) proizvoda poput vina, maslinovog ulja, rakija, sira, pršuta, ali i uživati u ručno rađenim suvenirima. No, tko god ne bude mogao doći na prvo izdanje Gušti, ne treba brinuti, jer će se ova manifestacija događati svakog četvrtka sve do mjeseca rujna. “Gušti Lovreča” počinju u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Već dva dana kasnije, u subotu 18.06., Lovrečane i njihove posjetitelje očekuje nešto sasvim novo i nedoživljeno: s početkom u 21 sat srednjovjekovna kula Funtanela u Svetom Lovreču postat će savršena kulisa za glazbeno-scenski house party. Na “svojem terenu” nastupa međunarodni DJ Toni Ter Wonder, inače stanovnik Općine Sveti Lovreč. Ovaj već priznati DJ svojoj će publici podariti ono najbolje iz svog repertoara, a koji inače sluša publika na poznatom electro-odredištu, otoku Ibizi. Za warm up, odnosno zagrijavanje publike, bit će zadužen Britanac Jay Bowley, poznatiji kao DJ BMJ. Ulaz je besplatan.

Idućeg dana, u nedjelju, 19.06. događanja se vraćaju na trg Placa gdje će svoj djeci dragi Teatar Naranča iz Pule postaviti predstavu “Veli Jože”, o svima poznatom junaku kojega je osmislilo pero velikog pisca Vladimira Nazora. Ulaz na ovu predstavu također je besplatan.

Ovo je tek početni djelić mozaika Kulturnog ljeta u Općini Sveti Lovreč, gdje će do kraja ljeta biti pregršt zanimljivih i raznolikih događanja.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email