NEWS
Max 180920 S

Otkazan drugi natjecateljski dan turnira – Jak vjetar zadržao tunolovce u porečkoj luci

IMG_20190906_113600
06.09.2019. 12:52; Učitavanja: 145; Početna / Lifestyle / Zabava / Otkazan drugi natjecateljski dan turnira – Jak vjetar zadržao tunolovce u porečkoj luci
  • Jak vjetar u ribolovnoj zoni dostiže snagu od 30 čvorova koja onemogućava ribolov
  • Ako vremenski uvjeti posluže, Tunalicious Street Food Festival održat će se po planu
  • Sutra je vremenska prognoza bolja i tunolovci će ponovo na more

Nakon izuzetno uspješnog prvog dana natjecanja TunIstra – Offshore World Challengea Poreč 2019, tijekom kojeg je izvagano devet riba, među kojima je i rekordna tuna od 198,75 kilograma, danas su pak tunolovci ostali privezani u porečkoj luci. Naime, zbog jake bure koja onemogućava ribolovne aktivnosti na moru, otkazan je drugi natjecateljski dan turnira.

No, za sutra je vremenska prognoza mnogo bolja, a natjecanje će se nastaviti po planu. To je u skladu s pravilima natjecanja koja nalažu da se moraju održati bar dva ribolovna dana. Tunolovcima iz ukupno deset zemalja, pak, dobro će doći dan odmora s obzirom na izuzetno naporan jučerašnji dan.

„Kao organizatorima, žao nam je što se drugi natjecateljski dan ne može održati, ali bili smo na to pripremljeni zbog točnosti vremenske prognoze. Vjetar koji u ribolovnoj zoni dostiže snagu od 30 čvorova jednostavno ne dopušta ribolov. Moramo potvrditi da je to prvi put u pet godina da je jedan natjecateljski dan otkazan. No, srećom, to neće utjecati na rezultate natjecanja jer su sutra vremenski uvjeti odlični. Najvažnije je da smo potvrdili da ribe ima i da je velika, što dokazuje jučerašnji ulov“, zaključuje glavni organizator i predsjednik ŠRK-a Big Game 4 Tuna Franko Čerin.

O vremenskim uvjetima ovisi i održavanje Tunalicious Street Food Festivala. Organizatori pripremaju otvaranje gastronomskih cornera od 17 sati pa do ponoći odnosno sve dok to vremenski uvjeti dopuste. Ukoliko vrijeme bude povoljno, svi će posjetitelji moći uživati u raznolikoj i ukusnoj ponudi poslastica od svježe tune na Tuna Bites Bar, Sushi Bar, Tuna & Sea Food Bar i mnogim drugim cornerima. Uz uživanje u hrani, naravno, ide i dobra zabava. Za odličnu atmosferu večeras bi na rivu u Poreču trebala stati rabačka grupa Side Effects, a u subotu, 7. rujna, festival će zatvoriti poznati hrvatski sastavi Pavel i Silente.

Ostatak programa u tjednu tune održat će se bez obzira na vremenske neprilike. U tijeku je i Tuna Restaurant Week, tjedan tijekom kojeg chefovi u trinaest porečkih restorana pripremaju kreativna i inovativna jela od tune. A vrhunac gastronomskog užitka tunoljupce očekuje večeras u porečkom restoranu Spinnaker gdje će se održati novo izdanje večere Spinnaker Gourmet Stage, koju ovog puta potpisuje trenutno najbolji hrvatski Gault&Millau chef Hrvoje Zirojević, inače chef restorana Laganini u Palmižani.

Više informacija o samom natjecanju zainteresirani mogu pronaći na službenoj web i Facebook stranici Biggame4tuna.hr, a o popratnom zabavnom programu i Tunalicious Street Food Festivalu na Tunaliciousporec.com te na službenoj Facebook stranici Tunalicious Street Food Festivala.

PRESS

Print Friendly, PDF & Email