NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Klub mladih IDS-a Vižinada: OSVRT NA 2. SJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA ODRŽANU 08.08.2013.

23.08.2013. 11:44; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Klub mladih IDS-a Vižinada: OSVRT NA 2. SJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA ODRŽANU 08.08.2013.

Dana 08. 08. 2013 održana je druga – (u biti prva radna sjednica ) Općinskog vijeća Općine Vižinada- Visinada.

Iz razmatranih 15 točaka dnevnog reda prenosimo posebnosti.

Iako je Klub vijećnika IDS –a s ciljem uvida u stanje općine –  pismeno zatražio dostavu Zapisnika o primopredaji o istom se na sjednici nije razgovaralo uz obrazloženje da će se zapisnik o primopredaji dostaviti na slijedećoj sjednici.

Klub vijećnika IDS –prenesao je potrebu ažuriranja i pročišćavanja tekstova važećih općinskih akata  Statuta općine Vižinada i Poslovnika Općinskog vijeća. Na taj će se način vijećnicima omogućiti jednostavnije snalaženje, pripreme  i rad..

Klub vijećnika izrazio je čuđenje nedemokratskim kriterijima u formiranju predstavničkih tjela – u biti savjetnika načelnika.
Naime i tri Odbora  i jedan uži načelnikov kabinet uvršteno je 14 + 1 savjetnik ! !  Iz redova IDS-a trenutno –  samo dvojica .

Paralelna zanimljivost –  za rad Općinskog vijeća trenutno nisu predviđena pomoćna radna tijela.

Tijekom sjednice Klub vijećnika IDS zatražio je da se buduće procjene vrijednosti općinskih nekretnina vrše putem ovlaštenih institucija –   stručnih procjenitelja.

Klub vijećnika IDS-a zahvalio je na uvažavanju i prihvaćanju prijedloga da umjesto načelnika predstavnik Općine Vižinada u LAG- u Poreštine bude Sabina Maraston.

Prihvaćene su Informacije o programu održavanja Sv. Marije vele i slatke Istre te Izvješće o realizaciji proračuna do 30. 06. 2013

Klub mladih IDS-a Vižinada

Print Friendly, PDF & Email