NEWS
Best of Poreč

Oštećenoj batani Baby vratit će se stari sjaj

batan-baby-2
22.03.2017. 09:10; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Oštećenoj batani Baby vratit će se stari sjaj

U utorak ujutro “uhvatili” smo djelatnike porečke komunalne tvrtke Usluga kako s travnjaka na rivi na popravak odvoze staru batanu Baby.
Mala je to pobjeda građana koji su više puta alarmirali medije da pišu o tužnoj sudbini drvene barke koja je trebala na tom mjestu blizu mora biti ukras i lijepi podsjetnik na neka minula vremena u Poreču.
Baby je, umjesto toga, svih ovih godina ostala sama, zapuštena, zaboraljena i prepuštena zubu vremena, suncu, vjetru, kiši i bijesnim ispadima vandala.
Lokalni novinari založili su se da gradske službe konačno preuzmu odgovornost i brigu o batani. Malu drvenu barku vesele žuto-zelene boje, kao simbol nekadašnjeg ribarskog života ovdašnjih stanovnika, gradu je prije šest godina darovao Danko Poropat.
Bila je smještena na travnjaku na nekoliko coka, pored vrlo prometne rive i marine, gdje je ljeti velika frekvencija turista koje je Baby dočekivala u jadnom stanju, polomljena i prljava.
Znali su zadnjih godina priču male batane koristiti razni političari za potrebe dnevne politike, ali na kraju su je zaboravili, osim građana. Kao što su nedavno, kada smo o njoj pisali, obećali Grad i Usluga, sada će se za nju napokon pobrinuti, temeljito je popraviti i vratiti joj – nadamo se što prije – stari sjaj.
Da se njena devastacija više ne bi ponovila, iz Grada su poručili da će se s Uslugom dogovoriti o načinu očuvanja i njenom održavanju u budućnosti, kako bi se sačuvala od propadanja te i dalje dostojno predstavljala djelić porečke povijesti.
A kao podsjetnik onima koji su se noću iživljavali na batani Baby, ali i na drugoj gradskoj imovini – svi se ti popravci koji nisu jeftini plaćaju iz džepova svih građana!

T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani