NEWS

Osnovna škola Poreč: Zajedno na državnoj razini smotre LiDraNo

20230228_144206 (1)
27.05.2023. 21:46; ; Početna / Kultura / Osnovna škola Poreč: Zajedno na državnoj razini smotre LiDraNo

Osnovna škola Poreč druge se godine zaredom plasirala na državnu, a četvrte godine zaredom na županijsku razinu smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo originalnom radijskom emisijom Zajedno u školi, zajedno u društvu. Emisija povezuje učenike koji se školuju po redovnom programu s onima koji se školuju po primjerenim programima razvijajući povezanost i toleranciju u školskoj zajednici.

Radijska skupina naziva Radio Riječ u OŠ Poreč djeluje od 2019. godine, a vodi ju učiteljica hrvatskoga jezika, Jelena Uher.
Učenice petoga razreda, Aria Laković, Erin Jakovčić i Jana Kosić, uz sedmašicu, Renee Laković najzaslužnije su za stvaranje i realizaciju ovogodišnje emisije. Emisija je nastajala od rujna 2022. do siječnja 2023. godine i u tome razdoblju učenice su naučile osnovne novinarske vrste i osnove rada u programu za obradu zvuka, a najvrjednije iskustvo pružili su im razgovori s učenicima i djelatnicima škole jer su zahvaljujući njima dobile nove uvide u razne aspekte školskoga života.

Emisiju Zajedno u školi, zajedno u društvu u cijelosti možete poslušati na stranici Radijske skupine: https://soundcloud.com/jelena-uher/os-porec-zajedno-u-skoli-zajedno-u-drustvu-lidrano-2023

Tijekom četiri godine postojanja radijska skupina Radio Riječ četiri je puta sudjelovala na županijskoj te dva puta na najvišoj, državnoj razini najveće hrvatske smotre učeničkih radova iz područja izražavanja i stvaranja riječima. Osnovna škola Poreč sretna je što je i ove godine bila dio smotre koja njeguje hrvatsku riječ i jezičnu baštinu te potiče stvaralaštvo djece i mladih.

Jelena Uher

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email