NEWS
Max 180920 S

Osnovna škola Poreč ugostit će Državno natjecanje iz engleskoga jezika, utorak 2. travnja nema nastave

osnovna-skola
foto: Milivoj Miojšek, Glas Istre
28.03.2019. 19:15; Učitavanja: 209; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Osnovna škola Poreč ugostit će Državno natjecanje iz engleskoga jezika, utorak 2. travnja nema nastave

Osnovna škola Poreč domaćin je 25. državnog Natjecanja iz engleskoga jezika koje će se održati od 1. do 3. travnja 2019. godine u Poreču. Organizatori Natjecanja su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje..

Svečano otvaranje održat će se u ponedjeljak 1.4. u 18,00 sati u Kongresnoj dvorani hotela Pical uz prigodni program koji su pripremili učenici i učitelji naše škole.

Na natjecanju sudjeluju 104 učenika, 95 mentora i 22 člana Državnog povjerenstva. Sudjeluju učenici koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskim natjecanjima u kategoriji učenika 8. razreda osnovnih škola te 2. i 4. razreda srednjih škola i gimnazija. Pisani dio ispita održat će se u OŠ Poreč 2.4.2019., dok je za srijedu 3.4. predviđen usmeni dio ispita. Isti dan bit će objavljeni konačni rezultati te podjela priznanja i pohvalnica.

Kako bi gostima boravak u našoj sredini bio ugodan, učitelji  Osnovne škole Poreč organizirali su obilazak grada i njegovih kulturno-povijesnih znamenitosti, a za mentore su organizirana predavanja i radionice.

Zbog organizacije natjecanja i popratnih aktivnosti za 120 učenika osnovnih i srednjih škola i 110 mentora, utorak 2. travnja je nenastavni radni dan, što znači da je za učitelje radni dan a za učenike nema nastave ni produženog boravka.

1. i 3. travnja  nastava će se održati prema redovnom raporedu sati.

(Ova vijest odnosi se i na učenike Područne škole Žbandaj.)

Svim sudionicima natjecanja želimo puno uspjeha i ugodan boravak u našemu gradu.

 

Print Friendly, PDF & Email