NEWS

Osnovna škola Poreč na županijskoj razini smotre LiDraNo

334419667_224134423510498_1870228458895527758_n
13.03.2023. 23:24; ; Početna / Kultura / Osnovna škola Poreč na županijskoj razini smotre LiDraNo

Županijska smotra dječjeg stvaralaštva LiDraNo održana je u Dječjem kreativnom centru u Puli, 28. veljače 2023. godine, a domaćin je bila Osnovna škola Vidikovac. Učenici Osnovne škole Poreč predstavili su se svojim radovima u kategorijama dramsko-scenskog, literarnog i radijskog stvaralaštva.

U kategoriji za dramsko-scenski nastup pojedinačno su nastupili Damian Džombić iz 4. razreda, čija je mentorica Nadija Kos te Marin Pauletić, učenik 3. razreda, čija je mentorica Marija Selar. Učiteljica Selar mentorica je i Eleni Gržentić i Luki Kotaravcu, učenicima 3. razreda koji su nastupili u kategoriji skupnih nastupa. Literarnim stvaralaštvom istaknule su se učenice sedmoga razreda, Zoe Bošnjak Simunić s pjesmom „Zatajena snaga“ i Lara Poropat Luk s pjesmom „Pod snijegom“, a mentorica je Jelena Uher.

Prosudbeno povjerenstvo za radijske emisije kao najbolju emisiju pristiglu na županijsku razinu izdvojilo je emisiju učenica Osnovne škole Poreč, „Zajedno u školi, zajedno u društvu“, čije su urednice Erin Jakovčić i Aria Laković. Povjerenstvo je pohvalilo odabir teme, dinamiku emisije i izvrstan izbor gostiju te način obrade teme. Uz urednice, u stvaranju emisije sudjelovale su članice radijske skupine Radio Riječ, Renee Laković i Jana Kosić, a skupinu vodi učiteljica Jelena Uher. Četvrtu godinu zaredom, prosudbeno povjerenstvo LiDraNa za radijske emisije emisiju učenika OŠ Poreč predložilo je za državnu razinu smotre LiDraNo.

Čestitamo im na uspjehu.

OŠ Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email