NEWS
valfresco

Osnovana udruga najkvalitetnijih kampova Hrvatske

24.05.2008. 00:00; Učitavanja: 102; Početna / Gospodarstvo / Osnovana udruga najkvalitetnijih kampova Hrvatske
994udruga_kampovi.jpg

U petak je u turističkom naselju Valalta osnovana Udruga top kamping kvalitete, koja će okupljati najbolje kampove Hrvatske. Predsjednica Skupštine je Tanja Marić iz Valalte, na čelu Izvršnog odbora je Jerko Sladoljev, dok će Nadzorni odbor voditi Đanino Sučić s Malog Lošinja. U ovu su se udrugu odmah učlanili Valalta, Zaton iz Zadra, Straško s Paga, Poljana s Malog Lošinja, Vira s Hvara i Master studio konzalting iz Poreča. Očekuje se da će se učlaniti još i kampovi Kanegra, Park Umag, Stella Maris, Finida i Solaris te 14 kandidata ili tzv. »runner-up« kampova kao što su Lanterna, Bijela Uvala, Veštar, Porto Sole, Bi Village, Kovačine, Bunculuka, Soline, Jezera, Nevio, Slatina, Sirena, Mareda i Šimuni.
Jerko Sladoljev, koji je pokrenuo ovaj projekt, rekao je da ja ovo prva udruga te vrste u Hrvatskoj, a svojim aktivnostima jednaka je ili slična europskim udrugama kvalitete kao npr. Camping qualité iz Francuske, Topcamping iz Austrije i Leading campings of Europe iz Njemačke.
Udruga će okupljati samo najbolje kampove i očekuje se da će oni činiti četiri do pet posto ukupnog broja takvih objekata u Hrvatskoj.
Udruga je na sjednici prihvatila i ulazak u članstvo Hrvatskog društva za kvalitetu (HDK), koje je član European organisation for quality (EOQ) iz Beča.
Nova udruga je usmjerena na unaprjeđenje kvalitete ponude u kampovima i njihovu promidžbu. U njenom statutu opisani su kriteriji i mjerila za ulazak u udrugu, marketinški plan za 2009. godinu te tijela udruge. Sjedište će joj biti u Poreču.
Uz to, na osnivačkoj sjednici je odlukom Internacionalne naturističke federacije i njenog predsjednika Georgea Volaka te predsjednika Društva naturista Hrvatske Davorina Zupčića Ministarstvu turizma predana posebna diploma za zasluge, u povodu 75. obljetnice njegovanja naturizma u Hrvatskoj.
Inače, od 10 vjerojatnih članica ove udruge četiri imaju pretežito naturistički karakter (Kanegra, Solaris, Valalta i Straško).

A.Pokrajac, Glas Istre

Mladi naturisti ne žele organizacijske stege

Na ovogodišnjim, 36. susretima naturista Alpe-Jadran okupilo se tek 60-ak aktivista. Organizatori kažu da ih je manji broj zbog hladnoće i lošeg vremena pa će se iduće godine organizirati u lipnju. Predsjednik INF-a George Volak istaknuo je da je naturizam u porastu na svim kontinentima, osim u Europi. U međunarodnu federaciju učlanjeno je 250 tisuća naturista. U hrvatskom savezu ih je međutim tek 300, no predsjednik Davorin Zupčić ističe da ih se više, oko 500, svakodnevno ljeti kupa na Jarunu. Po njegovom mišljenju došlo je do smjene generacija, a mladi naturisti ne žele nikakve organizacijske stege. Istodobno, naturistički kampovi su ukinuli sve beneficije za članove saveza pa je i to pripomoglo osipanju članstva.

Print Friendly, PDF & Email