NEWS
valfresco

Oružani obračun kod King Cross parkirališta-zbog parkirališta !

17.09.2006. 00:00; Učitavanja: 176; Početna / Crna kronika / Oružani obračun kod King Cross parkirališta-zbog parkirališta !

MUP-ovac Zdravko V. (46), koji je donedavno bio u misiji u Afganistanu pucao je iz pištolja na Dubravka B. (41) s kojim se u subotu navečer sukobio zbog neslaganja oko prednosti prolaska u gužvi na parkiralištu King Crossa.

Kako su novinari Jutarnjeg lista doznali mjestu događaja, oba muškarca bili su u King Crossu sa svojim suprugama.

Policajac bio izvan službe

Zdravko V., djelatnik Odjela za europske integracije i mirovne misije, koji je bio izvan službe, krenuo je u svom novom Peugeotu 207, registarskih oznaka ZG-0207-SV, sjevernom cestom uz rub parkirališta prema izlazu u Škorpikovu ulicu. ´Bliski susret´ s vozačem Mazde 323F, također zagrebačkih oznaka, dogodio se 50-ak metara od izlaza s parkirališta.

Zbog opće gužve, netko od njih je trebao propustiti drugog, ali nijedan nije popuštao. U jednom trenutku Dubravko B. je izašao iz svoje Mazde i, prema izjavama očevidaca, krenuo prema Peugeotu mašući rukama vozaču da se pomakne. Kako ga vozač nije poslušao, Dubravko B. je otvorio vozačeva vrata i tada je došlo do sukoba.

Navodno je Dubravko B. pokušao izvući Zdravka V. iz vozila, čemu se ovaj usprotivio i pritom mu zaprijetio da je policajac, da ima oružje i da ga pusti jer će pucati. Ubrzo se začuo pucanj i Dubravko B. je pao na tlo. Policajac je tvrdio da je pucao u zrak, ali je projektil oštećenog pogodio, odnosno okrznuo u predjelu glave.

Zdravko V. prvi mu je priskočio u pomoć. Zajedno s još jednim građaninom, koji je navodno bolničar po zanimanju, pokušao je zaustaviti krvarenje koristeći kutiju Hitne pomoći. Na mjesto događaja ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći, koja je ranjenog muškarca prevezla u bolnicu.

Zdravko V. priveden je u policiju i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Za sada se ne zna, piše Jutarnji, hoće li MUP-ovac biti kazneno prijavljen za pokušaj ubojstva ili za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom. Prema riječima Krunoslava Borovca iz PU zagrebačke, to će se odlučiti tek nakon što policija napravi očevid i obavijesni razgovor. Zbog tog nemilog događaja u subotu navečer je promet kod King Crossa neko vrijeme bio gotovo paraliziran.

Net.hr, 17.09.2006

Više link: http://www.net.hr
Print Friendly, PDF & Email