Ormarići u živahnim bojama za učenike Osnovne škole Vižinada

326552606_721042086397494_6483047877635551064_n
06.02.2023. 22:48; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Ormarići u živahnim bojama za učenike Osnovne škole Vižinada

Odnedavno naši osnovnoškolci na raspolaganju imaju 20 novih ormarića kojima su se iznimno razveselili!

Uvijek slušamo naše sumještane, jednako male i velike, i vodimo računa o njihovim željama i potrebama koje im život čine kvalitetnijim. Zahvaljujući takvom odnosu, prije nekog vremena su nam se obratili učenici područne osnovne škole u Vižinadi sa željom i molbom da se nabave školski ormarići koji su vrlo praktični i učenici u njih tijekom nastave mogu odložiti svoje stvari. 

Budući da funkcioniramo kao cjelina i povezana zajednica, osmislili smo način kako da svi zajedno doprinesemo tomu da učenici dobiju prijeko potrebne ormariće, pa se tijekom održavanja adventskih događanja u Vižinadi sav novac prikupljen od prodaje jela, pića i ukrasa čuvao upravo u tu svrhu. Riječ je o iznosu od 3150 kuna, dok je ostatak dodala Općina Vižinada. Tako je nabavljeno 20 novih ormarića ukupne vrijednosti 7631,26 kuna. A s obzirom da je riječ o školskim hodnicima, gdje vlada veselo i razdragano raspoloženje, i vrata ormarića naručena su u tri različite boje – žutoj, zelenoj i crvenoj. Tako su naši učenici dobili korisnu potrepštinu koja istodobno ukrašava interijer škole. No najvažnija je u svemu bila suradnja Općine i učenika.

– Osobito je važno što su djeca naučila da mogu participirati u donošenju odluka i predlagati aktivnosti od značaja za lokalnu zajednicu, jer je aktivnost realizirana nakon jednog sastanka s djecom u sklopu građanskog odgoja koji se provodi u našoj školi. Nadam se da će ormarići biti od koristi sadašnjim i budućim generacijama učenika – rekao je općinski načelnik Marko Ferenac.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email