NEWS
HALF MARATON S

Opomene banaka kao novčane kazne

08.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Opomene banaka kao novčane kazne

To me koštalo dodatnih 140 kuna zbog dvije opomene po 70 kuna koje su stigle u razmaku od 13 dana«, piše nam jedna čitateljica, koja želi ostati anonimna.

Naša čitateljica kaže da ju je »razbjesnilo, šokiralo i posve izludilo takvo lihvarenje« jer se, kaže, svakom može dogoditi da u moru različitih uplatnica jednu zametne i ne plati obavezu na vrijeme, ali nije u redu da banka na takav način zarađuje. U vrijeme dok je bila bolesna naša je čitateljica kasnila i s ratom uplate za knjige pa joj je, kaže, stigla opomena i za to, a naplatili su joj 12 kuna troška opomene, što smatra prihvatljivim.

Tragom ovog pisma ogorčene čitateljice proveli smo blic telefonsku anketu među bankama i saznali da opomene naplaćuju između 20 (prva opomena u Zagrebačkoj banci) i 50 kuna (sve ostale banke). Dakle, Raiffeisen je daleko najskuplja od svih banaka kada disciplinira svoje klijente. Naša čitateljica konstatira da građani moraju platiti na vrijeme sve obaveze »makar bili gladni i bolesni«, jer jedno pismo banke može vam oduzeti novac od kojeg neka domaćinstva žive dva dana.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email