NEWS
LUTRIJA T

„Operirao“ po hotelskim sobama – UKRAO NIJEMCU NEKOLIKO TISUĆA KUNA

08.04.2015. 14:13; ; Početna / Crna kronika / „Operirao“ po hotelskim sobama – UKRAO NIJEMCU NEKOLIKO TISUĆA KUNA

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela krađe, od čega jedno u pokušaju.
Naime, 5. travnja oko 21 sati, policijski službenici su na krovu hotela u turističkom naselju na području Poreča, uočili osobu koja je skočila na balkon i ušla u jednu od hotelskih soba. Kada je primijetio policijske službenike, muškarac je počeo bježati, no ubrzo je sustignut i uhićen. Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je u trenutku zaticanja pokušao počiniti krađu, kao i da je ranije te večeri i večer prije, na isti način, ušao u dvije sobe, iz kojih je otuđio novac, jaknu, rukavice i biciklističko računalo, čime je dvoje čeških državljana u dobi od 67 i 57 godina oštetio za nekoliko tisuća kuna. Također je utvrđeno da je 33-godišnjak počinio još jednu krađu, i to 28. ožujka, kada je iz hotelske sobe otuđio novac, čime je 71-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 6. travnja u večernjim satima, 33-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

(REX)

Print Friendly, PDF & Email