NEWS

Općina Vižinada: održana konstituirajuća sjednica Vijeća

197460890_3821013214671802_5959163438074016391_n
10.06.2021. 12:11; Učitavanja: 101; Početna / Novosti / Okolne općine / Općina Vižinada: održana konstituirajuća sjednica Vijeća
Općina Vižinada konstituirala je novo Općinsko vijeće jučer u Zajednici Talijana. Za predsjednika Vijeća jednoglasno je, nakon provedene procedure, izabran SDP-ovac Oliver Arman, čija je lista na lokalnim izborima osvojila najviše mandata – ukupno pet od devet, koliko ih sada ima vijeće.
Za njegovog zamjenika izabran je IDS-ovac Alen Laković, čija je stranka na izborima osvojila tri mandata u vijeću.
 
Prisegnuli su vijećnici, a oni će iduće četiri godine biti – iz SDP-a osim Armana još i Martina Dobrilović, Bojan Rosić, Mauricio Poropat i Ana Ritoša, koja je u vijeće ušla umjesto Marka Ferenca, koji je ponovno izabran za načelnika. Zatim s liste IDS-a uz Alena Lakovića vijećnici su i Vedran Pilat i Veronika Beaković, a jedan mandat osvojio je Maksimilian Ritossa, na izborima nositelj nezavisne liste. Sjednicu je na početku otvorila općinska pročelnica Gordana Bottezzar, a zatim je izabrana Mandatno-verifikacijska komisija u sastavu Dobrilović, Laković i Ritossa koji su verificirali mandate vijećnika. Potom je odabran član vijeća koji je predsjedavao sjednicom do izbora novog predsjednika vijeća. Bio je to Oliver Arman s liste koja je dobila najviše glasova, koji je kasnije nastavio voditi sjednicu kao novoizabrani predsjednik.
Odabrana je potom Komisija za izbor i imenovanja, Statut i Poslovnik u sastavu Ana Ritoša, Mauricio Poropat i Vedran Pilat. Jedini prijedlog koji je ova komisija zaprimila za predsjednika vijeća bio je SDP-ov za Armana.
 
Usvojena je nakon toga s novim zakonskim odredbama usklađena odluka o naknadama članovima predstavničkih, izvršnih i radnih tijela po kojoj će
za prisustvo na sjednici vijećnici primati neto 300 kuna, predsjednik Općinskog vijeća 500 a njegov zamjenik 400 kuna. Članovi radnih tijela primat će 150 kuna za prisustvo po sjednici, a zamjenica načelnika iz redova talijanske manjine Neda Šainčić Pilato 1.000 kuna mjesečno. Ova je odluka usvojena većinom glasova, a nisu prošli prijedlozi vijećnika Maksimiliana Ritosse koji je tražio da se povećaju, odnosno Vedrana Pilata koji smatrao da bi te naknade trebale biti manje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email