NEWS

Općina Kaštelir bilježi 13% više noćenja i 14% više turističkih dolazaka nego prošle godine

20190811_120416
foto ustupila TZ Kaštelir
23.08.2019. 18:41; ; Početna / Gospodarstvo / Općina Kaštelir bilježi 13% više noćenja i 14% više turističkih dolazaka nego prošle godine

Uspješna turistička sezona i pozitivni rezultati u Kašteliru zainteresirali su i ekipu nacionalne HRT koja je o Kašteliru pripremila TV prilog za objavu na HRT 4 kanalu. Prilog je prikazan 20. kolovoza u emisiji “Ljetna panorama” .

Pulska ekipa HRTa posjetila je imanje Marka Bratovića koji proizvodi kaštelirske grampere, paprike, pomidore….sve po ekološkim principima proizvodnje. Nakon Bratovića, ekipa je posjetila i Alfreda Cossetta, poznatog vinara u njegovom vinskom podrumu.

Ove godine turisti na području Općine Kaštelir-Labinci najviše unajmljuju smještaj u kvalitetnim kućama za odmor koje su pune od svibnja do listopada, a nove kuće za odmor grade se i dalje na Kaštelirštini što će u slijedećim godinama još povećati turistički promet na području te općine.

– Svakako smo pozitivno iznenađeni što je nacionalna televizija prepoznala turističke pomake općine u ovoj sezoni. Ono što najviše raduje jest činjenica da smo napokon uspjeli sinergijski spojiti domaći proizvod sa luksuznim smještajem na tako malom prostoru.. No, pravi izazov biti će graditi i upotpunjavati tu priču tokom sljedećih godina, na čemu će TZ u suradnji s općinom itekako poraditi, izjavila nam je dr.sc. Romina Sinosich, voditeljica Turističke zajednice Općine Kaštelir.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email