Opasna igra (psi bez povodca …)

19.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Opasna igra (psi bez povodca …)
196IMG_2708_1m.jpg

U tome nema ničeg čudnog, kada rotvajler ne bi slobodno trčkarao bez povodca, a isto tako i "bijeli". Dečki su se posebno zabavljali kada bi putem želio proći i neki od čestih prolaznika, a posebno još ako je k tome i trčao.
Naravno, ljudi su odmah ugledavši slobodnog rotvajlera zastali u nedoumici što i kako, pas bi prišao ponekom prolazniku i onjušio ga. Dečke to baš i nije zanimalo, ali prolaznike, vjerujte, je.
Kako bi reagirali roditelji s malim djetetom ili što bi bilo da je u to vrijeme naletio netko s manjim kućnim psićem…
Na žalost, u Poreču nije rijetkost vidjeti čak i odvezanog bull-terijera kako šeta Picalom ili prema Plavoj i Zelenoj laguni, pa onda stvarno nemamo razloga govoriti o običnom rotvajleru ? 

Što kažu znalci: "onaj bijeli" je Dogo Argentino, daleko opasniji od Rotweilera. Dogo Argentino spada među 5 opasnih pasa za koje je zakonom propisano da vlasnik mora imati 18 godina, poslovno sposoban, pas mora imati brnjicu i biti na vodilici, vlasnik mora proći i test, kao i pas test socijalizacije. Rotweiler je "mala beba" prema Dogo argentino.
Izvođenje opasnog ili moguće opasnog psa na javne površine dopušteno je jedino s brnjicom i na povodcu, od strane punoljetne osobe i u skladu s komunalnim odredbama o uvjetima i načinu držanja pasa".

HVALA našem čitatelju na ovim objašnjenjima, nadamo se da će pomodarstvo Porečana u držanju opasnih pasa i njihovoj slobodnoj šetnji po javnim površinama jednog dana ipak netko kontrolirati.

Print Friendly, PDF & Email