NEWS
VALAMAR-S-sezona

Oliver Cvitković i Nikola Antolović iz Umjetničke škole Poreč osvojili 1. i 2. nagradu na Međunarodnom susretu harmonikaša

umjetnicka-skola
Umjetnička škola Poreč
07.05.2019. 21:09; ; Početna / Kultura / Oliver Cvitković i Nikola Antolović iz Umjetničke škole Poreč osvojili 1. i 2. nagradu na Međunarodnom susretu harmonikaša

Na ovogodišnjim Susretima u Puli, Umjetničku školu Poreč predstavili su dvoje učenika; učenik prvog razreda Oliver Cvitković i učenik četvrtog razreda Nikola Antolović, oboje u klasi učitelja savjetnika prof. Paola Peruška.

U Puli se od 24. – 27. travnja 2018. godine održao 44. Međunarodni susret harmonikaša, manifestacija koja već preko pedeset godina okuplja najbolje harmonikaše (soliste, komorne sastave i orkestre) iz cijele Europe, pa i šire. Ove godine manifestacija je okupila oko petsto harmonikaša iz 15 zemalja.
Natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih pedagoga, koncertista, dirigenata i skladatelja.  Osim samog natjecanja, program Susreta sadržao je  i koncerte: svečano otvorenje, koncert Marije Turšijan i Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista (Srbija), koncert Macieja Frackiewicza (Poljska) te koncert pobjednika natjecanja. Održana su i dva predavanja: Krzysztofa Olczaka i Elzbiete Rosinske.

Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili sljedeće nagrade:

  • – u kategoriji BABY: Oliver Cvitković osvojio je 1. nagradu s 90,33 bodova, prof. savjetnik Paolo Peruško.
  • – u kategoriji B1: Nikola Antolović osvojio je 2. nagradu s 89,33 bodova, prof. savjetnik Paolo Peruško.

 Učenici Škole nastupaju na Susretima već dugi niz godina i postižu sjajne rezultate. Kontinuitet, kvaliteta i kvantiteta uspjeha porečkih harmonikaša svrstava Umjetničku školu Poreč i njezin harmonikaški odjel u jednu od najuspješnijih škola u Hrvatskoj, a i šire. Svake godine Umjetnička škola Poreč predstavlja se s učenicima koji redovito osvajaju najviše nagrade, a ove godine i sa profesorima.

 Posebno je vrijedna atmosfera i timski rad profesora i učenika te velika podrška roditelja, ravnatelja i učitelja osnovnih škola kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo.

Ovakvi rezultati mogući su samo savršenim timskim radom i podrškom ovoj divnoj djeci i mladeži.

Sjajan rezultat izuzetna je promocija naših talentiranih i vrijednih učenika, profesora škole te promocija Grada Poreča i Istre, ali i Hrvatske.

Bravo, čestitke i pohvale od srca!

 

Ravnateljica:                                                                                                  
Sanjica Sara Radetić  

Print Friendly, PDF & Email