NEWS

Oktet violončela u petak otvara 63. Koncerte u Eufrazijani

oktet
04.07.2024. 15:08; ; Početna / Kultura / Oktet violončela u petak otvara 63. Koncerte u Eufrazijani

U Bazilici zajedno nastupaju Monika Leskovar, Smiljan Mrčela, Eldar Saparayev, Latica Anić, Alja Mandič, Gal Faganel, Petra Kušan i Jasen Chelfi.

U petak, 5. srpnja u 21 sat u Eufrazijevoj bazilici otvara se 63. sezona najstarijeg festivala klasične glazbe u Hrvatskoj – Koncerata u Eufrazijani. Za tu se posebnu prigodu priprema i izuzetan koncert. Naime, osmero probranih hrvatskih i inozemnih violončelista, koji se ističu iznimnim talentom i profesionalnim putom – Monika Leskovar, Smiljan Mrčela, Eldar Saparayev, Latica Anić, Alja Mandič, Gal Faganel, Petra Kušan i Jasen Chelfi – zajedno će stvoriti jedinstvenu čaroliju, formiranu u Oktetu violončela.

EKOLO 6 – kopija – 1

Svečano otvorenje 63. Koncerata u Eufrazijani proteći će uz koncept programa koji će prikazati sve mogućnosti spektra zvuka koje može proizvesti osam violončela u najrazličitijim glazbenim sadržajima. Uz skladbe C. Gesualda, G. Fauréa, L. v. Beethovena, R. Matza, S. Barbera, G. Sollime i H. Villa-Lobosa izvest će se praizvedbe, ali i klasična djela koja će istaknuti svu raskoš ovoga instrumenta, koji će posebno zablistati u estetski i akustički besprijekornom prostoru Eufrazijeve bazilike. Sami izvođači kažu da ovim koncertom, osim festivalu, odaju počast i svojoj violončelističkoj školi.

Organizator festivala, Pučko otvoreno učilište Poreč, srdačno poziva sve ljubitelje klasične glazbe i kvalitetne izvedbe, ali i one koji si taj užitak tek trebaju dopustiti, na ovu jedinstvenu večer. Ulaznice za koncert dostupne su na internetskom rezervacijskom sustavu www.rezervacije-poup.hr i na ulazu u Eufrazijevu baziliku jedan sat prije početka koncerta.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email