Okrugli stol Kluba žena IDS-a “Podrška razvoju ženskog poduzetništva u Istri” u utorak, 3. ožujka

02.03.2020. 13:38; ; Početna / Politika / Okrugli stol Kluba žena IDS-a “Podrška razvoju ženskog poduzetništva u Istri” u utorak, 3. ožujka
Logo_IDS_2

Okrugli stol pod nazivom “Podrška razvoju ženskog poduzetništva u Istri” održati će se sutra, ‪u utorak, 03. ožujka 2020.‬, u Obrtničkom domu u Poreču, s početkom ‪u 13:00 sati‬.

Na okruglom stolu sudjelovat će različiti dionici, a cilj je dobiti preporuke za oblikovanje javne politike koja će sadržavati mjere za poticanje i podršku razvoju ženskog poduzetništva u Istri te uključivati financijske, ali i druge oblike podrške ženama, poput edukacija, predavanja i mentorstva.

Razvoj društvenog poduzetništva i pružanje društvenih i socijalnih usluga u zajednici prilika je kojom se može razvijati jako žensko poduzetništvo. Uz jačanje uloge žena i njihovo usmjeravanje u IT sektor, stvara se idealna kombinacija za nova, moderna poslovna rješenja i tvrtke. Osviještenost žena i njihova senzibiliziranost za ranjive skupine otvara vrata upravo takvim novim poslovnim subjektima.

Stoga, cilj je razvijati „start-up-ove“ žena poduzetnica, razvijati društvena poduzeća, oblikovati različite potpore te u narednim godinama jače razviti upravo ovaj segment gospodarstva.

via Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email