NEWS

OČITOVANJE MINISTARSTVA NA OTVORENO PISMO UDRUGE "EKO KVARNER" O RADU KOMISIJE ZA PROCJENU UTJECAJA NA OKOLIŠ PROJEKT "DRUŽBA ADRIA"

25.02.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / OČITOVANJE MINISTARSTVA NA OTVORENO PISMO UDRUGE "EKO KVARNER" O RADU KOMISIJE ZA PROCJENU UTJECAJA NA OKOLIŠ PROJEKT "DRUŽBA ADRIA"

Udruga si daje za pravo da sumnja u stručnost i vjerodostojnost članova Komisije, potpuno neosnovano napada rad Komisije i neke njene članove te donosi sudove o tome što je stručno a što ne u Studiji.

Stajalište je Ministarstva da Komisiji koja je sastavljena od 25 strušnjaka imenovanih od strane strušnih i znanstvenih institucija treba omogućiti neometan rad. Ministarstvo neće ulaziti u polemike o Studiji i dat će svoj sud tek nakon završetka rada Komisije. Dosadašnji rad Komisije odvijao se u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša i Pravilnikom o procjeni utjecaja na okoliš. Ministarstvo će u tom smislu i dalje pratiti rad Komisije a što se tiče donošenja stručne ocjene ona je u isključivoj nadležnosti Komisije.

S poštovanjem,

glasnogovornioca MZOP

Print Friendly, PDF & Email