Čoga i HDZ dogovorili koaliciju

19.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Čoga i HDZ dogovorili koaliciju
490XO055232.jpg

Cijeneći po jučerašnjoj najavi Tomislava Čoge, nositelja nezavisne liste na prošlonedjeljnim lokalnim izborima u Funtani, u ovoj novoj istarskoj općini riješeno je pitanje vlasti – obnašat će je zajedno Čogini nezavisni i HDZ. Preksinoć su, naime, te dvije liste dogovorile poslijeizbornu koaliciju.

– Nismo još precizirali sve detalje, ali suradnja je dogovorena. Ne mogu vam, nažalost, reći tko će doći na mjesto općinskog načelnika, predsjednika vijeća i druge dužnosti jer smo se dogovorili da to zajedno objavimo na konferenciji za novinare u ponedjeljak, kazao nam je Čoga.

Podsjećamo, voljom birača Čogina nezavisna lista i HDZ-ova su u Općinskom vijeću koje ima 11 članova dobile po tri mjesta. Njihov je zbroj taman dostatna većina. Ostalih pet mandata pripalo je relativnim pobjednicima – koalicijskoj listi IDS-a i SDP-a. Zanimljivo je napomenuti da je toj listi apsolutna većina, odnosno šesti vijećnik, izmaknuo za točno tuce glasova, što je 1,4 posto ukupno biračkog tijela Funtane. Doduše, po istoj logici nezavisnima je četvrti vijećnik izmaknuo za svega devet glasova.

Iako ćemo ime prvog funtanjanskog načelnika morati počekati do sutra, vrlo je izvjesno da će to biti sam Tomislav Čoga ili netko s njegove liste s obzirom da je ona dobila osjetno više glasova, 176 prema 138 HDZ-ove liste.

G.P. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email