NEWS
VALFRESCO S-170422

Odvodnja Poreč započela gradnju havarijskih ispusta u uvali Sv. Martin i na Materadi

20181019_131759
30.10.2018. 21:05; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Odvodnja Poreč započela gradnju havarijskih ispusta u uvali Sv. Martin i na Materadi

Odvodnja Poreč d.o.o. obavještava građane da su započeli radovi na izgradnji havarijskog ispusta crpne stanice Sv. Martin u Poreču, dok se početak radova na izgradnji havarijskog ispusta crpne stanice Materada očekuje početkom mjeseca studenog. Vrijednost investicije je 1.270.000 kuna (bez PDV-a).

Sukladno sklopljenom ugovoru o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području Aglomeracije Poreč sjever, Hrvatske vode sufinancirati će dio investicije u iznosu od 500.000 kn.

Havarijski ispust crpne stanice Sv. Martin obuhvaća izgradnju novog cjevovoda profila DN 500 mm, ukupne dužine 540 m’ sa jednim kontrolnim oknom, od čega će se po kopnenoj dionici položiti 34 m’ cijevi, dok će se po podmorskoj dionici položiti 506 m’ cijevi.

Havarijski ispust crpne stanice Materada obuhvaća izgradnju novog cjevovoda profila DN 500 mm, ukupne dužine 240 m’ sa dva kontrolna okna, od čega će se po kopnenoj dionici položiti 24 m’ cijevi, dok će se po podmorskoj dionici položiti 216 m’ cijevi.

Izvođač radova je tvrtka „HIDRO SUB“ d.o.o. iz Poreča, a stručni nadzor provodi tvrtka „IG“ d.o.o. iz Labina. Dovršetak radova očekuje se krajem godine, a sudionici u gradnji uložiti će sve napore da radove dovrše čim je prije moguće.

Izgradnjom novih havarijskih ispusta omogućiti će se prilikom iznenadnog akcidenta ili havarije na opremi crpnih stanica, ispuštanje sanitarnih otpadnih voda u more na većoj udaljenosti od obale čime će se izbjegnuti onečišćenje priobalnog mora.

Početkom mjeseca studenog za vrijeme izvođenja radova na dijelu kopnene dionice havarijskog ispusta crpne stanice Materada, dio lokalne ceste LC 50044 biti će pod privremenom regulacijom prometa.

Mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tim trasama cesta i u blizini gradilišta te na poštivanje privremene prometne signalizacije.

Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na [email protected]

Odvodnja Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email