NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Održano je 10. Prvenstvo Istarske županije u oranju

Natjecanje u oranju ispod Instituta za poljoprivredu i turizam
08.08.2022. 10:02; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Održano je 10. Prvenstvo Istarske županije u oranju

Nedjelja je bila dan za jubilarno, deseto prvenstvo Istarske županije u oranju.
Održava se svake godine na drugom mjestu, a ove se godine odvijalo na njivama ispod Instituta za poljoprivredu i turizam, u samom centru Poreča.
Natjecalo se 11 orača, a uz pratitelje, publiku i organizatore, unatoč vrućini, događanje se pretvorilo o pravi zabavni sadržaj.
Natjecatelji su trebali na parceli od oko 600 kvadrata, izvršiti oranje traktorom, te pritom zadovoljiti zadane kriterije.

Traktoristi su se natjecali u dvije kategorije – plugova ravnjaka i plugova premetnjaka.
Kod ravnjaka prvo je mjesto osvojio Patrik Momić iz Tara, drugi je Igor Ferenac iz Vižinade, dok je Roberto Legović iz Nove Vasi osvojio treće mjesto.

U kategoriji premetnjaka prvi je Goran Pištan iz Poreča, drugi Stjepan Puhar iz Kanfanara, a treći Ivan Pilat iz Vižinade.

Najbolji će se predstaviti na državnom natjecanju.

Dobrodošlicu su okupljenima zaželjeli predsjednik Udruge orača Istre Aldo Štifanić, organizatora ovog događanja, te porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je izrazio zadovoljstvo što je Poreč domaćin ovakvom događanju, dodavši kako je grad turizma, ali i grad poljoprivrede, te ovakva događanja puno znače jer čuvaju poljoprivrednu tradiciju. Uz samo natjecanje bilo je tu i mjesta za prigodni sajam vina, ulja, pršuta i domaćih suhomesnatih proizvoda.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email