NEWS

Održano 2. kolo Istarske zimske lige trčanja powered by Plava Laguna – Zaljubljenici u sport i rekreaciju otrčali 5.450m po kiši

IMG_20191117_110137
17.11.2019. 22:13; ; Početna / Sport i rekreacija / Održano 2. kolo Istarske zimske lige trčanja powered by Plava Laguna – Zaljubljenici u sport i rekreaciju otrčali 5.450m po kiši

Plava Laguna redovito podržava projekte u lokalnoj zajednici te razvija svoj proizvod vezan uz trend trčanja, s ciljem da se neprestano širi svijest o važnosti sporta i zdravog života. Tako već dvije godine kompanija daje potpunu podršku Istarskoj zimskoj ligi trčanja powered by Plava Laguna, čije se 2. kolo održalo ove nedjelje u Poreču.

Tako je u petnaestom po redu izdanju, 2. kola Istarske zimske lige trčanja powered by Plava Laguna sudjelovalo ukupno 280 trkačica i trkača, a što je vrlo veliki broj s obzirom na obilnu kišu i jako jugo, a  upravo je iz tog razloga došlo do podizanja razine mora što je rezultiralo skraćenjem staze na 5450m. Pobjedu je odnio u muškoj konkurenciji Marino Bloudek iz Ak Kvarnera, a istrčao ju je za 18:48 dok je najbolja trkačica bila je Valentina Šćur koja je stazu prešla za 23:43.

Nakon 1. kola, koje je startalo 3. studenog u Medulinu, i Poreč je dokazao da svakim danom raste broj zaljubljenika u trčanje upravo u zimskim mjesecima. Dakle, na Istarskom polutoku nema zimskog sna, a sport i zdravlje imaju jednaku važnost kao i u toplijim danima. I činjenica da se Istarska zimska liga trčanja održava već petnaest godina zaredom, više nego dovoljno govori koliko je ovaj sport popularan u svim generacijama, jednako među profesionalcima i rekreativcima.

Svoje trkačko umijeće pokazali su i oni najmanji, a njih je bilo 80-ak u svim kategorijama pa je predškolcima bila namijenjena staza duljine 100 metara, a za školarce su, ovisno o dobi, bile pripremljene različite staze duljina od 200 do 800 metara. Kako i priliči nakon sportskih uspjeha, svi su se nakon utrke družili uz čaj, kolače i voće.

Istarska zimska liga trčanja powered by Plava Laguna, spoj je sporta, zdravog života i boravka u prirodi. Kao i prethodnih godina, i ove se trči ukupno devet kola. Nakon Medulina i Poreča, na redu su Pazin na čijoj je stazi sve i započelo, slovensko Sečovlje, Sveti Petar u šumi, Rabac, Novigrad, Pula i Vodnjan. Liga traje sve do 01. ožujka 2020. godine. Duljine staze, ovisno o tomu gdje se kolo trči, variraju od šest do devet kilometara. Istarska zimska liga u trčanju, koja se već dvije godine odvija uz bezrezervnu podršku Plave Lagune, događanje je koje svi ljubitelji ovog sporta jedva čekaju, jer osim što se rekreiraju u slikovitim ljepotama istarske prirode, svako kolo je prilika za nezaboravno druženje u kojem se sklapaju mnoga trkačka prijateljstva.

Pregled rezultata

FOTO ALBUM

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email