NEWS
HALF – s

Održana radionica keramike u sklopu programa „Baština građanima“ kojeg provodi Društvo prijatelja Giostre

IMG_3929ok res
22.07.2016. 12:51; ; Početna / Kultura / Održana radionica keramike u sklopu programa „Baština građanima“ kojeg provodi Društvo prijatelja Giostre

Dana 19. srpnja u prostorima Zavičajnog muzeja Poreštine održana je radionica izrade keramičkih predmeta u organizaciji porečkog Društva prijatelja Giostre. Sudionici su imali priliku naučiti osnove rukovanja glinom i koristiti različite tehnike modeliranja. Voditeljica radionice, akademska umjetnica i keramičarka Lovorka Lukani, objasnila je proces od izrade samog predmeta do pečenja i uporabe. Razvoj keramičarskog zanata je veoma važan kroz povijest te se stoga nalazi na popisu radionica koje Društvo provodi za edukaciju građana o baštini i starim zanatima u sklopu projekta „Baština građanima“. Popularnost ovih radionica vidljiva je po velikom interesu i broju prijavljenih osoba.

Projekt „Baština građanima“ je sufinanciran iz proračuna Grada Poreča-Parenzo unutar programa javnih potreba u kulturi za 2016. godinu. Kroz iduće razdoblje Društvo će provoditi još sličnih radionica za građane u sklopu ovog edukativnog projekta a u planu su tkanje, pletenje, tradicijsko pletenje košara, kao i tematska predavanja, stručna vodstva te dramske i plesne radionice.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email