NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Održana prezentacija glavnog projekta rekonstrukcije porečke gradske tržnice

121
12.06.2023. 21:19; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Održana prezentacija glavnog projekta rekonstrukcije porečke gradske tržnice

U prostorijama Usluge Poreč danas je održana prezentacija glavnog projekta rekonstrukcije gradske tržnice Poreč.

Rekonstrukcija otvorenog dijela gradske tržnice nastavak je sustavnog ulaganja kojoj su prethodili osim uređenja ribarnice, sanacije dijela krovišta,  zamjene ulaznih vrata na zatvorenoj tržnici i zamjene aluminijske stolarije. U tijeku je ugradnja sustava za hlađenje, grijanje i ventilaciju na zatvorenom dijelu tržnice, a zamjena vanjske ovojnice fasade preostalog dijela upravne zgrade i poslovnih prostorija planira se odraditi nakon turističke sezone.

Današnjem sastanku prisustvovali su direktor Usluge Luka Maleš sa suradnicima iz Radne jedinice komercijalne djelatnosti prevođene Sinišom Terlevićem, zatim gradonačelnik Loris Peršurić s gradskim pročelnicima Marinom Poropatom zaduženim za komunalni sustav i dr.sc. Damirom Hrvatinom zaduženim za prostorno planiranje.
Prezentaciju je održao arhitekt Alan Kostrenčić iz arhitektonskog studija Kostrenčić i Krebel arhitekti d.o.o. koji su izradili i projekat preuređanja porečke rive.

Grad Poreč je uvijek težio očuvanju tradicije i jačanju lokalnog identiteta, a Gradska tržnica predstavlja srce naše zajednice. Obnavljanje tržnice nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u našu prošlost, sadašnjost i budućnost. Ova investicija ima ključnu ulogu u stvaranju održive zajednice, kao i u razvoju turističke ponude. Ovim ulaganjem nastojimo pomoći lokalnim poljoprivrednicima, proizvođačima hrane i obrtnicima, ali i približiti ponudu naših autohtonih proizvoda gostima koji sve više i više teže upravo ovakvoj ponudi. Nemojmo zaboraviti, Gradska tržnica oduvijek je bila mjesto susreta i interakcije kako lokalnih stanovnika tako i posjetitelja. Obnovljena tržnica će pružiti atraktivan prostor za ljude da se okupe, razmjene ideje i kušaju naše delicije. – izjavio je direktor, Luka Maleš ovom prilikom.

Možda već slijedećeg ljeta Poreč, nakon 30ak godina dobije i novouređenu otvorenu tržnicu, ostaje za vidjeti.

Ovako je preuređena gradska tržnica u Kopru krajem studenog prošle godine :):)

 

Koper, koprska trznica.
Odprtje prenovljene trznice ob robu mestnega jedra Kopra.
Foto: Mestna obcina Koper

Koper, koprska trznica.
Odprtje prenovljene trznice ob robu mestnega jedra Kopra.
Foto: Mestna obcina Koper

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email