NEWS

Održana međunarodna online konferencija za stručne suradnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama

slika 2 (3)
30.04.2021. 10:15; Učitavanja: 47; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Održana međunarodna online konferencija za stručne suradnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama

Dana 28. i 29 travnja 2021. održala se međunarodna online konferencija za stručne suradnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama pod nazivom „Stručni suradnici u okruženju“. Konferenciju su organizirali Aleksandra Dužević (pedagog savjetnik) iz Škole likovnih umjetnosti iz Splita, Alen Hasikić, pedagog iz Osnovne škole Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča i  Elvira Vučković  (psiholog mentor) iz Osnovne škole Petra Zoranića u Ninu, Osnovne škole Jurja Barakovića te Osnovne škole Privlaka.

Tijekom dva dana izloženo je 18 tema iz područja odgoja i obrazovanja. Nastupili su izlagači iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Sudjelovali su stručni suradnici svih profila: pedagozi, psiholozi, knjižničari, edukacijski rehabilitatori te socijalni pedagozi i profesori, iz vrtića, osnovnih i srednjih škola,

Na konferenciji su prezentirana razna istraživanja, te prikazani primjeri dobre prakse u vrijeme pandemije. Konferencija je uvelike pomogla svima da uvide razne situacije s kojima se stručni suradnici susreću, kao i potencijalna rješenja. Stručni suradnici zaključili su da uspješno odgovaraju na ovo izazovno vrijeme, te da škole i u online nastavi mogu biti izvor kreativnosti i dobre prakse.

Važno je istaknuti da su na konferenciji sudjelovali i stručni suradnici i profesori iz Istarske županije, što aktivnim izlaganjem, što samim praćenjem konferencije.

Stručna suradnica knjižničarka Majda Milevoj Klapčić i profesorica Gabrijela Dundara iz Srednje škole Mate Blažine predstavile su zanimljiv projekt „Ekonomisti u knjižnici“. Ovo je samo jedan od mnogih projekata po kojima je Srednja škola Mate Blažine u Labinu poznata.

Ana Koroman Runko, psihologinja i Gordana Pajca Grbin, edukacijski rehabilitator iz Dječjeg vrtića Pula predstavile su projekt „Što se u vrtiću radi?“. Riječ je o projektu koji donosi primjer dobre prakse o načinu funkcioniranja predškolske ustanove u pandemijsko vrijeme.

Alen Hasikić, organizator i aktivni izlagač na konferenciji zaključio je konferenciju predavanjem o kategorijama generacija, odnosno od Baby Boomersa do Alpha generacije.

Prema evaluaciji konferencije, može se zaključiti da je konferencija bila iznimno uspješna, a organizatori konferencije nadaju se sljedeće godine okupiti još veći broj stručnih suradnika i svih djelatnika iz odgoja i obrazovanja željnih razmjene dobre prakse.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email