NEWS

Održana međunarodna jedriličarska regata Brioni kup – regata za zaljubljenike u jedrenje

18_Brioni kup_JK Delfin Pula_Start u Pulskoj luci_6
04.05.2022. 08:26; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Održana međunarodna jedriličarska regata Brioni kup – regata za zaljubljenike u jedrenje

Od 29. travnja do 1. svibnja održan je 18. Brioni kup – međunarodna jedriličarska manifestacijska regata u organizaciji JK Delfin iz Pule te uz suorganizatore iz JK Brioni iz Fažane.

  1. BRIONI kup otvoren je u petak u 20 sati koncertom grupe Techno Vikings i uz degustacije vina Vicinim, pjenušaca Misal, suhomesnatih delicija iz Pršutane Buršić, fritule Blondi i uz craft piva iz Kampanjole. U Pulu su na startu stigli jedriličari iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Južne Afrike. U subotu je regata startala iz Pulske luke u 11 sati.

Na ovogodišnji Kup pristiglo je 56 prijava te se na startu okupilo oko 300tinjak jedriličara svih uzrasta, od 10 do 80 godina. Po buri od 15 do 20 čvorova, regatavalo se kroz Pulsku luku, Fažanski kanal i oko Brijuna. Jedrilice su bile podijeljene u OPEN Racing i Cruising grupe – LOA (dužini broda) i ORC premjeru. Regata je vođena World Sailing Rules i održala se pod nadležnošću HJS.

U Grupi Regatnih, bilo je ukupno 11 brodova različitih dimenzija i performansi, a Puležani su osvojili prva tri mjesta i to redom: 1. Bravissima, 2. Canarino F. i 3. Zebra.

Cruising grupa je imala jaču konkurenciju, a najbrojnija je bila Grupa 5 sa 17 jedrilica i 1. mjesto je osvojio Dolce Far Niente iz Poreča, 2. Grey Pearl iz Pule i 3. mjesto Norika iz Rovinja.

Druga najbrojnija je bila Grupa 4 s 10 jedrilica, a 1. mjesto su osvojili Slovenci iz Ljubljane s jedrilicom Članica (X35),  2. mjesto Ikigai iz Pule (na kojem su bile i najmlađe jedriličarke regate) te 3. mjesto Kohab iz Pule. Ostale grupe imale su 5 i manje takmičara. Do 15 sati završila je regata.

Proglašenje je održano u Fažani u restoranu Beach Batana uz večeru i live glazbu. U nedjelju je uslijedio i izlet u NP Brijuni. Dva mjeseca su se pripremale inovativne nagrade za sve natjecatelje. JK Delfin je organizator regate, a suorganizator JK Brioni Fažana. To je druga međunarodna regata manifestacija, a podršku regati dali su Lučka uprava Pula, TZ grada Pule, Općina Fažana, TZ općine Fažana, tvrtke AGD, ADRINAUT, Glinena, Restoran Batana i NP Brijuni.

„Bilo je fantastično! Koncertom za zagrijavanje krenuli smo u petak na Riječkom gatu u Puli uz saksofone i bubnjeve, nastavili uz odličan race u subotu koja nam je bila uz buru te konkurenciju odličnih jedriličara i entuziasta u svim grupama. Završili smo uz feštu proglašenja u Fažani do ranih jutarnjih sati, a nedjelju smo prepustili ležernom izletu na Brijune,“ naglasila je predsjednica JK Delfin Sanja vale Čupić. Te dodala kako su svi sudionici zahvaljivali na pozivu i na izuzetno dobroj organizaciji te se pozvali već sljedeće godine. Ovo je druga uspješna međunarodna regata krstaša u ovoj godini koju organizira JK Delfin.

Već za tri tjedna starta i 3. Regata koju organiziraju pod nazivom „Tko prije iz Pule na Unije”.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email