NEWS
HALF MARATON S

Održana je i 4. Javna tribina građanske inicijative Zajedno-Insieme

5
26.03.2017. 16:01; ; Početna / Politika / IZBORI 2017 / Održana je i 4. Javna tribina građanske inicijative Zajedno-Insieme

U već tradicionalno ispunjenom prostoru dvorane Obrtničkog doma održana je u petak (24.3.) 4. Javna tribina građanske inicijative ZAJEDNO – INSIEME.

Sudionicima otvorenih razgovora o demokraciji Dagmar Radin, prof.dr.sc., Mirku Štifaniću, prof.dr.sc. i Mauriziu Zennaru, prof. ovaj se put pridružio i g. Dino Debeljuh, osnivač IDS-a, koji je u svom bogatom političkom životu između ostalog bio saborski zastupnik RH i vijećnik Skupštine IŽ u tri mandata, gradonačelnik Grada Buja, a u mirovinu je otišao 2008. godine nakon petogodišnjeg obavljanja dužnosti veleposlanika RH u Indiji.

Korištenjem prigode njegova gostovanja i najavljenom temom Tribine: Kakvu demokraciju imamo? Kakvu demokraciju želimo? – sudionici i gosti Tribine su imali mogućnost propitivati gosta o činjenicama u kojima se „dobra priča“ o demokraciji i vladavini naroda u Hrvatskoj, a i u Istri izrodila u nešto što narod sigurno nije želio! Pitanje je ostalo: Zašto? Na traženje tog odgovora se u zanimljivoj raspravi nadovezalo dosta posjetitelja tribine, a naravno i naši predmetni stručnjaci profesorica Radin i profesor Štifanić.

Da se približava vrijeme lokalnih izbora, vidljivo je bilo i iz nekoliko žustrijih diskusija sudionika koji su od prof. Zennara ‘tražili’ da odgovori na pitanje ima li građanska inicijativa Zajedno – Insieme političke aspiracije na predstojećim izborima i ako ima – kakav je program inicijative, tj. što ga razlikuje od drugih?

Odgovor na ova pitanja moderator Tribine Željko Bosanac, najavio je za sljedeću Tribinu koja će biti održana 7. travnja, kada će već mnogo političkih karata i programa biti poznato!

M.Z.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email