NEWS
valfresco

Održana Izborna skupština za članove tijela turističke zajednice Općine Vrsar

17966923_1170542156405642_3258553156255487225_o
20.12.2017. 08:42; Učitavanja: 383; Početna / Gospodarstvo / Održana Izborna skupština za članove tijela turističke zajednice Općine Vrsar

Obzirom da je dosadašnjim članovima Skupštine, Turističkog vijeća i Nadzornog odbora Turističke zajednice općine Vrsar istekao mandat, predsjednik Turističkog vijeća Ivan Gerometta raspisao je izbore za članove tijela Turističke zajednice općine Vrsar.
Po toj osnovi tvrtka Maistra ima pravo na četiri člana koje je i predložila, a to su: Tomislav Popović, Goran Fabris, Sanda Bravar i Kristijan Žužić.
Valamar Riviera imenovala je Đonija Šimonovića i Davida Manojlovića, dok je grupa pružatelja turističkih usluga smještaja i trgovačkih usluga (turističke agencije, građani iznajmljivači, brodari i trgovine) imenovala Alen Žužića, Armida Geromettu i Rominu Cotić.

Ivan Trošt je predstavnik pružatelja ugostiteljskih usluga hrane i pića, dok će grupu pod nazivom “ostale s turizmom neposredno povezane djelatnosti” predstavljati Ivan Stanić.

Temeljem zakona, predsjednik Skupštine, a ujedno i Turističkog vijeća je načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta. Pored njega u Turističko vijeće izabrani su Tomislav Popović, Sanda Bravar, Goran Fabris, Andrea Štifanić, Armido Gerometta, Ivan Trošt, Ivica Stanić i Martina Fratucanov. Poslovanje Turističke zajednice nadgledavat će Nadzorni odbor kojeg čine Melita Vucelić, Marina Deak i Ljubica Popović-Grbac. Turističku zajednicu Vrsar predstavljat će u Skupštini Turističke zajednice Istarske Županije Goran Fabris i Armido Gerometta.

Skupština je usvojila program rada i financijski plan za 2018. godinu kojeg je predložila direktorica TZO Vrsar, Natalija Vugrinec, iz kojeg se dadu iščitati brojne aktivnosti u narednoj godini koje su u funkciji daljnjeg razvoja turističkog proizvoda, a u cilju produženja turističke sezone, rad na stvaranju imidža vrsarske destinacije kao šarmantnog ribarskog mjesta bogate kulturne i povijesne baštine, poželjne turističke lifestyle destinacije koja svojim prirodnim ljepotama, atraktivnom turističkom ponudom i brojnim manifestacijama privlači turiste, umjetnike i zaljubljenike u aktivni odmor.

TZO Vrsar je zajedno s okolnim turističkim zajednicama Poreča, Funtane i Tar-Vabrige uključen u projekt Hrvatska 365 u cilju produljenja sezone. Do konca rujna na području Vrsara ostvareno je 207.507 dolazaka i 1.593.324 noćenja što je za 6 posto odnosno 9 posto više nego lani.

Najviše gostiju došlo je iz već tradicionalnih zemalja: Njemačke, Austrije, Slovenije, Nizozemske, Italije i Češke.

(S. BRAJKOVIĆ,Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email