Održana Izborna Skupština Turističke zajednice Općine Funtana

28.09.2020. 08:00; ; Početna / Gospodarstvo / Održana Izborna Skupština Turističke zajednice Općine Funtana
skupštinaTZ-Funtana

Pod presjedanjem načelnika Općine Funtana Mladena Grgete, koji je na temelju Zakona o turističkim zajednicama i promociji hrvatskog turizma, ujedno i predsjednik Skupštine i Turističkog vijeća, te direktorice TZ-a Funtana Ane Milohanović Čehić, održana je izborna Skupštine TZO-a Funtana na kojoj su izabrani novi članovi Skupštine, Turističkog vijeća i predstavnici ove TZ u Skupštinu Turističke zajednice Istarske županije. [autor: Slaven Brajković, Glas Istre]

Članovi Skupštine

Zakonom o turističkim zajednicama i promociji hrvatskog turizma te Statutom TZO-a Funtana, predviđeno je da se broj predstavnika pojedinog člana, odnosno skupine, određuje srazmjerno visini udjela u prihodu TZ-a, u koje se računaju turistička pristojba i članarina koju su uplatili u prethodnoj godini, s time da pojedini član ili skupina ne mogu imati više od 40 posto svojih predstavnika u Skupštini. Po tom je ključu i sačinjena Skupština TZO-a Funtana, koja broji 16 članova plus predsjednik. Šestoro članova dolaze iz “Plave lagune” – Igor Vidas, Armando Žiković, Ivan Liović, Margita Zović Malinarić, Lorena Radovčić i Ivan Stojnić. Dvoje iz “Valamar Riviere”, Karlo Grebac i Patrizia Strize-Grgeta, dva su člana iz “Maistre”, Sandra Bravar i Patricija Tipurić. Ostali članovi su Selvedin Šahić (skupina “pružatelji usluga u hotelima”), Adriano Ukušić (“pružatelji usluga u kampovima, hotelima i ostali smještaj”), Žana Žufić (“ugostiteljska djelatnost”), Marijan Božac (“turističke agencije”), mr. sc. Nataša Radin (“pružatelji usluga u marinama”) i Anđelko Bilandžić (“trgovina i ostale djelatnosti”).

Turističko vijeće

Slijedilo je usvajanje Poslovnika o radu Skupštine i izbor članova Turističkog vijeća, svojevrsne “turističke vlade” na području na kojem djeluje TZO Funtana. U Turističko vijeće jednoglasno su izabrani Damir Mendica, Dragan Pujas i Orieta Valković svi iz “Plave lagune” d.d.), Sandra Bravar iz “Maistre” d.d., Andrea Štifanić iz “Valamar Riviere”, Anđelko Bilandžić (“trgovina i ostale djelatnosti”), Marijan Božac (“turističke agencije”) i Laris Ritoša (“iznajmljivači”). U Skupštini županijske Turističke zajednice, TZO Funtanu predstavljat će Igor Vidas i Adriano Ukušić.

Zasjedanje Skupštine završeno je kratkim osvrtom na ovogodišnje turističke pokazatelje u ovoj specifičnoj pandemijskoj godini, od strane direktorice Ane Milohanović Čehić, koja je rekla da je Funtana do sada zabilježila 96.427 dolazaka i 725.586 noćenja što čini indeks od 43 posto u odnosu na prošlu godinu, a ovog trenutka u Funtani se odmara još 1.065 gostiju.

Print Friendly, PDF & Email